Programul Electric UP va include pentru finanțare și pompele de căldură

pompe de caldura, pompe de caldura geotermale, canicula, incalzire Sursa foto: Welcomia | Dreamstime.com

Guvernul vrea să crească nivelul de utilizare a pompelor de căldură în sectorul rezidenţial, iar programul Electric UP, pe cale de lansare, include la finanţare şi pompele de căldură, a anunţat Sorin Elisei, Director General în Ministerul Energiei, citat de News.ro.

Elisei a explicat că această creştere a utilizării pompelor de căldură în mediul rezidenţial este una dintre componentele majorării ponderii energieie din surse regenerabile în Planul Naţional Integrat Energie Schimbări Climatice (PNIESC).

”Am recunoscut prin actualul PNIESC ceea ce nu se găseşte la nivelul statisticii, dar toată lumea o foloseşte, mai ales în clădirile comerciale şi industriale, sunt foarte multe pompe de căldură şi vom creşte nivelul de penetrare la nivelul rezidenţialului”, a spus directorul general din Ministerul Energiei, în Profit Energy.forum.

Acesta a adăugat că astfel prosumatorii cu panouri şi mijloace de stocare pot să se doteze şi cu pompe de clădură. În acest scop, a precizat Sorin Elisei, viitoarea schemă de finanţare Electric UP a inclus pompele de căldlură la cheltuielile eligibile pentru subvenţionare.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

Comentarii

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.