Chinezii construiesc o fabrică de componente auto de 156 milioane euro pentru mașini electrice în Bulgaria

uzina, fabrica, masini electrice, productie, auto, automobile electrice Sursa foto: Facebook/ Szijjártó Péter

Compania chineză Shanghai Unison Aluminium Products intenționează să investească un total de peste 300 de milioane de leva (153,4 milioane de euro) pentru a construi o fabrică de piese pentru vehicule electrice în apropiere de Plovdiv, în sudul Bulgariei, a anunțat miercuri biroul președintelui bulgar Rumen Radev, relatează Seenews.

Prima fază a proiectului, construirea fabricii în zona economică Trakia, va fi finalizată până la sfârșitul anului, a precizat biroul președintelui Rumen Radev într-un comunicat de presă. Producția va fi apoi extinsă în 2025 cu o a doua și a treia fază.

Proiectul va fi realizat de filiala locală a Shanghai Unison Aluminium Products din China, producătorul de piese auto ZS Europe. Uzina, care va produce șasiuri din aluminiu și cutii de baterii pentru vehiculele electrice, ar trebui să creeze între 150 și 200 de locuri de muncă.

Bulgaria nu are încă o fabrică de autovehicule electrice de mare capacitate. Există facilități precum Sin Cars sau Next.e.Go care produc auto electrice, dar sub vorbă de concept, nu în masă. În total vecinii, produc anual circa 1.000 de unități de EV.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

Comentarii

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.