UE solicită Temu să furnizeze informații cu privire la măsurile pe care le ia împotriva vânzărilor ilegale de produse

temu, shopping online, aplicatie de telefon Sursa foto: flickr.com

Comisia Europeană a declarat că a trimis o cerere de informații site-ului de cumpărături Temu în temeiul Digital Services Act (DSA), solicitându-i informații cu privire la măsurile pe care le ia pentru a opri vânzarea de produse ilegale pe platforma sa, transmite Reuters.

„Astăzi, Comisia a trimis o cerere de informații (RFI) către Temu în temeiul Digital Services Act (DSA), solicitând platformei să furnizeze informații detaliate și documente interne privind măsurile de atenuare luate împotriva prezenței și reapariției comercianților care vând produse ilegale pe piața sa online”, a declarat vineri Comisia.

„Temu trebuie să furnizeze informațiile solicitate până la 21 octombrie 2024. Pe baza evaluării răspunsurilor Temu, Comisia va stabili etapele următoare”, a adăugat aceasta.
Temu este o platformă de cumpărături axată pe reduceri deținută de compania chineză PDD Holdings (PDD.O), deschide un nou tab.

În mai, Comisia Europeană declarase deja că Temu va trebui să respecte normele mai stricte ale UE privind conținutul online, după ce numărul său de utilizatori a depășit un criteriu-cheie.

 

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

Comentarii

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.