Ministerul Transporturilor alocă 46 de milioane de lei pentru redeschiderea liniei CFR Galați – Bârlad, închisă din cauza inundațiilor/ Autorizația de Construire pentru reparații în primă urgență

Cale ferată Bârlad Galați inundatii Sursa foto: Facebook / Tudose Dumitru

Ministerul Transporturilor va aloca 46 de milioane de lei pentru redeschiderea liniei CFR Galați – Bârlad. Circulaţia trenurilor pe secţia Galaţi – Târgu Bujor – Bârlad a fost oprită pe 16 septembrie, ca urmare a inundaţiilor care au afectat judeţul Galaţi. Transporturile vor da Autorizație de Construire pentru reparații în primă urgență.

Lucrările care urmează să fie realizate: lucrări de decolmatare și refacere o terasamentului C.F., lucrări de reconstrucție a rambleului C.F., lucrări de suprastructură C.F. (demontarea liniei existente pentru eliberarea amplasamentului, înlocuirea
șinelor rupte și a traverselor necorespunzătoare, montarea liniei), refacerea substratului căii din bolast spălat de râu, completarea sub linia CF cu piatră spartă nouă și executarea burajelor tehnologice, realizare drumuri tehnologice pe terenuri aparținând C.N.C.F. C.F.R. S.A.

Durata de execuție a lucrărilor va fi de 90 zile, calculați de la data începerii efective a lucrărilor.

Transferoviar, compania privată care operează linia de cale ferată care face legătura între Galați și Bârlad, a anunțat că, începând cu data de 15 octombrie, circulația se reia parțial, pe distanța Galați – Chiraftei H.

Pe pe această secție circulau 23 de trenuri, operate de SC Transferoviar Călători SA (operator privat de transport feroviar).

La finalul lui septembrie, directorul Sucursalei Regionale de Căi Ferate (CF) Galaţi, inginerul Gabriel Oprea, spunea că circulaţia trenurilor pe ruta Galaţi – Bârlad ar putea fi reluată în câteva luni.

„Linia de cale ferată Galaţi – Bârlad este închiriată la SC Transferoviar Infrastructură, noi suntem proprietari, iar ei sunt gestionarii infrastructurii. În prezent, linia este închisă din cauza inundaţiilor. S-a făcut o comisie în teren cu Prefectura Galaţi şi ISU cu Galaţi şi s-au identificat 8.800 de metri de cale ferată afectată de inundaţii, care urmează să fie refăcută. Ieri (joi – n.red.) au venit experţi autorizaţi de la Institutul de Proiectări Căi Ferate să evalueze exact pagubele şi urmează ca, printr-o Hotărâre de Guvern, să se aloce fondurile necesare pentru aceste reparaţii. (…) În câteva luni, în funcţie de cât de repede se alocă fondurile, într-o lună, două, ar putea să se redeschidă linia de cale ferată”, a declarat Gabriel Oprea, transmite Agerpres.

Circa 2.000 de călători sunt afectaţi de întreruperea transportului feroviar pe acest traseu.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

Comentarii

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.