Lucrări de reparații și pe partea română a Podului Prieteniei/ CNAIR anunță că lucrările încep luni, 21 octombrie, dar nu spune când vor fi finalizate

podul prieteniei pod Giurgiu - Ruse Sursa foto: Facebook/ Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere anunță că începe lucrări de reparații la Podul peste Dunăre Giurgiu – Ruse, de luni, 21 octombrie.

“Începând cu data de 21.10.2024 se vor demara lucrări de reparații la dispozitive de acoperire a rosturilor de dilatație pe Calea 1 și Calea 2 la Podul peste Dunăre de la Giurgiu (km. 64+884).”, a scris CNAIR pe pagina sa de Facebook.

Traficul rutier se va desfășura alternativ, în ambele sensuri, pe banda deschisă circulației, a precizat CNAIR.

“Având în vedere că sunt în desfășurare lucrări de reabilitare a sectorului de pod aflat în administrarea autorităților bulgare, reprezentanții antreprenorului vor analiza și agrea cu antreprenorul bulgar modul de corelare a semnalizării rutiere temporare pe ambele părți ale podului, astfel încât să fie evitată crearea de ambuteiaje sau producerea de evenimente rutiere.”, a mai precizat sursa citată.

În același timp, Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Giurgiu, a anunțat că lucrările vor debuta pe 21 octombrie, însă începând din cursul zilei de vineri va fi constituit şantierul şi vor fi montate indicatoarele rutiere.

“Activităţile de reparaţii se vor efectua simultan cu cele aflate în curs de desfăşurare pe partea bulgară, vor începe de la jumătatea podului şi se vor retrage treptat către partea României, zona blocată fiind de aproximativ 150 metri unde dirijarea circulaţiei se va efectua paletizat”, se precizează într-un comunicat transmis de ITPF Giurgiu, citat de Agerpres.

Conform aceleiaşi surse, traficul rutier se va desfăşura cu dificultate.

“Facem apel la înţelegerea participanţilor la traficul transfrontalier şi îi asigurăm de faptul că la nivelul instituţiei noastre au fost luate toate măsurile astfel încât să se asigure un trafic fluent prin punctul de trecere”, se mai menţionează în comunicat.

Şoferilor li se recomandă să utilizeze şi celelalte puncte de trecere de la graniţa cu Bulgaria şi să consulte aplicaţia Trafic on-line, disponibilă pe site-ul Poliţiei de Frontieră, care prezintă o medie a timpilor de aşteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei pentru anumite intervale de timp.

Pe partea bulgară, au început pe 10 iulie 2024 alte lucrări de reparații, programate să dureze doi ani.

 

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

Comentarii

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.