Un secretar de stat controversat, cândva favorit pentru a prelua șefia ANAF, a fost numit administrator provizoriu la Electrica SA

Mihai Diaconu

Secretarul de stat în Ministerul Finanțelor Mihai Diaconu, personaj controversat, din al cărui CV reiese că s-a împăcat bine și cu politicienii PSD și cu cei din PNL, a fost numit administrator la Electrica SA, companie la care cel mai mare acționar este statul român.

„Electrica informează investitorii și acționarii că, în data de 21 octombrie 2024, Consiliul de Administrație […] l-a numit pe dl. Mihai Diaconu în calitate de membru provizoriu al Consiliului de Administrație, începând cu data de 21 octombrie 2024 și până la data de 30 aprilie 2025 sau până la data următoarei Adunări Generale Ordinare a Acționarilor (AGOA), pe poziția vacantă. În data de 23 octombrie 2024, dl. Mihai Diaconu a acceptat mandatul de administrator”, arată un anunț publicat de Electrica SA la Bursa de Valori București.

Mihai Diaconu a fost numit în funcția de secretar de stat în cadrul Ministerului Finanţelor Publice în februarie 2022, în mandatul de premier al lui Nicolae Ciucă.

Analize Economedia

retea electrica - Transelectrica
Ford Courier Craiova Otosan (1)
Schaeffler Romania 1
investitii bani
Nokian+Tyres+Romania+factory+1st+tire+02
Elena Deacu
calculator, job, grafice
automotive foto 2
Victor Moraru si Marian Neacsu
oameni bagaje
multime, oameni, populatie, demografic, trecere de pietoni
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
bani, lei, finante, bancnote
bani, lei, finante, bancnote, bani numarati, impozit, taxe
Vladimir Putin, Xi Jinping, presedinte, rusia, china, moscova, kremlin, beijing, presedinte, china, rusia
bani, finante, lei, financiar, deficit
Gameloft Romania Cluj Napoca
onrc, registrul comertului
onrc, registrul comertului
Jerome Powell, FED
sticle vin
turism calatorii bani
Euro bani fonduri cheltuieli risipă fraude
bani, lei, finante, bancnote, bani numarati
Borhanci_Bazin-de-inot_01
Luca
onrc, registrul comertului
Pod Argeș Grădiștea București Giurgiu
bani, finante, lei, financiar, deficit
aeroport iasi plecari

Mihai Diaconu a ajuns în Ministerul Finanțelor ca secretar general adjunct, în 2015, când ministru era social-democratul Darius Vâlcov. A continuat apoi ca secretar de stat în mandatele de miniștri ale social democraților Viorel Ștefan, Ionuț Mișa și Eugen Teodorovici.

După ce liberalul Florin Cîțu a ajuns ministru al Finanțelor, Mihai Diaconu s-a mutat la Curtea de Conturi, pe o poziție de consilier personal al vicepreședintelui acestei structuri.

În Guvernul Cîțu, Alexandru Nazare a devenit ministru al Finanțelor, iar Mihai Diaconu a revenit în funcția de Secretat de Stat. La scurt timp, Cîțu l-a demis pe Nazare din funcția de ministru, iar Diaconu a rămas și el fără poziția de secretar de stat.

Ulterior, în mandatul de premier al lui Nicolae Ciucă și în cel de ministru de Finanțe al lui Adrian Câciu, Diaconu a fost din nou numit secretar de stat, începând cu februarie 2022.

Diaconu a fost în cărți în 2023 pentru preluarea șefiei ANAF, după cum scria atunci profit.ro.

Citește și

Premierul Florin Cîțu, nemulțumit de ministrul Finanțelor, Alexandru Nazare, pentru că ar fi angajat drept consilier personal un apropiat al lui Darius Vâlcov, dar și pentru alte numiri în funcții / Vezi precizările Ministerului Finanțelor

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

Comentarii

  1. De ce este controversat ? Pentru că așa spuneți dvs. ? Stilul G4media , nu are origine sănătoasă , ca pe timpuri. In final spuneți că este un bun specialist !
    Cine să vă înțeleagă ?
    Ați ajuns un site de can-can.
    In rest numai de bine.
    P.S. Habar nu am cine este controversatul. Nu am auzit de el. Acum , cu ajutorul dvs. , am aflat de dânsul.
    Nimic de pregătirea profesionala și experiență in domeniu. Nimic , dar e controversat. Bravo !

Comentarii

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.