Analiză Radu Vancu: 43% din diaspora a votat un om care ar închide probabil granițele. „Oamenii și-au tras singuri un glonț în picior, entuziaști, crezând că fac bine”

calin georgescu sursa foto: INQUAM Photos / Ovidiu Dumitru Matiu

„Trăim într-o țară care nu mai formează gândire critică și gândire, de fapt. Asta se întâmplă când educația eșuează. Aproape un sfert dintre votanți, adică votanții lui Călin Georgescu, au fost imuni la semnalele că votează împotriva propriilor interese. 43% din diaspora românească a votat pentru un om care, dacă ar ieși președinte, ar închide probabil granițele și ar încerca să scoată România din Uniunea Europeană, dacă face ce a promis; ar încerca să o apropie de Rusia. Adică oamenii și-au tras singuri un glonț în picior, entuziaști, crezând că fac bine. Asta înseamnă nu doar lipsa gândirii critice, ci lipsa gândirii per se, lipsa gândirii în sine”, a declarat profesorul Radu Vancu, după primul tur al alegerilor prezidențiale, scrie EduPedu.

  • Călin Georgescu, un candidat pro-rus și cu poziții ultra-naționaliste și anti-europene, se situează pe primul loc, cu peste 22% din voturi, după primul tur al alegerilor prezidențiale în România. Elena Lasconi a trecut pe locul 2, cu 1519 voturi în fața lui Marcel Ciolacu. Niciunul dintre exit-poll-urile publicate după închiderea urnelor nu au previzionat un astfel de rezultat, transmite G4Media.ro.

Contactat de Edupedu.ro, Radu Vancu, cunoscută voce civică, unul dintre puținii universitari prezenți la cea mai mare grevă a profesorilor din ultimii 20 de ani, profesor la Facultatea de Litere și Arte a Universității „Lucian Blaga” din Sibiu, autorul mai multor volume de poezie, de eseuri și de proză, a făcut analiza cauzelor care au condus la rezultatul fără precedent în istoria României, în alegerile prezidențiale: un candidat care nu a fost surprins de nicio casă de sondare a opiniei publice și de nicio instituție a statului implicată în alegeri, cu discurs pro-Putin și neolegionar, să obțină cele mai multe voturi în primul tur.

Profesorul Radu Vancu a avertizat că „trăim într-o țară care nu mai formează gândire critică și gândire, de fapt. Asta se întâmplă când educația eșuează. Aproape un sfert dintre votanți, adică votanții lui Călin Georgescu, au fost imuni la semnalele că votează împotriva propriilor interese. 43% din diaspora românească a votat pentru un om care, dacă ar ieși președinte, ar închide probabil granițele și ar încerca să scoată România din Uniunea Europeană, dacă face ce a promis, ar încerca să o apropie de Rusia. Adică oamenii și-au tras singuri un glonț în picior, entuziaști, crezând că fac bine. Asta înseamnă nu doar lipsa gândirii critice, ci lipsa gândirii per se, lipsa gândirii în sine. Și asta e un efect al unei educații eșuate. România educată e un eșec, iar votul anti-românesc și anti-european de astăzi e consecința eșecului României educate, în bună măsură”.

Analize Economedia

inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta
452710313_472208142236025_2821867466000769013_n
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
tineri joburi IUF- The International University Fair
crestere economica, grafic
bani, lei, moneda
noii directori de la Transelectrica - Economedia
crestere economica grafic calcule foto pexels-pixabay
retea electrica - Transelectrica
Ford Courier Craiova Otosan (1)
Schaeffler Romania 1

Citește integral pe Edupedu.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

Comentarii

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.