Pictatul a fost marea ei pasiune încă de când era copil. “Încă de mică măzgăleam tot ce găseam: pereți, șervețele, orice. Luam mereu de la grădiniță niște foi cerate, care îmi plăceau foarte mult”, spune Ana Rădulescu, pentru Economedia: Acum, lucrează în domeniul IT, iar de curând a început o mică afacere, în care pictează și vinde globuri personalizate.
Antreprenorul a explicat: „Anul acesta am început. Iubesc Crăciunul din tot sufletul și am vrut, pur și simplu, să îmi fac niște globuri personalizate pentru bradul de Crăciun. Le-am trimis unui prieten să le vadă, iar el mi-a spus că e o idee fantastică și că vrea și el vreo 8. M-a întrebat cât costă, iar de acolo s-a propagat de la prieten la prieten și la cunoștințe”.
Ana Rădulescu este din București. A absolvit Liceul Teoretic Dante Aligheri, profilul Matematică-Informatică. Primii bani i-a câștigat încă de pe băncile școlii, din desen.
Antreprenorul își amintește: “Părinții mei nu îmi dădeau bani în școala generală ca să nu îmi cumpăr prostii de la chioșcul școlii. M-am tot gândit cum să fac și eu rost de bani, pentru că îmi doream foarte mult niște cipsuri, mai ales că toți ceilalți își luau. Am propus colegilor mei să le desenez orice își doresc în schimbul unor bani. Îmi amintesc, că la un moment dat, făceam ca un fel de carnete-oracol desenate și așa am câștigat primii bani din artă”.
După absolvirea liceului, a studiat Moda la Facultatea de Arte. În 2016, când avea doar 19 ani, a preluat atelierul de croitorie al mamei sale și a început prima experiență ca antreprenor.
“Cea mai mare provocare pentru mine a fost să învăț să comunic cu oamenii: cu clienții, cu angajații. A trebuit să învăț să vorbesc pe limba fiecăruia, să înțeleg ce nevoi au, ce își doresc, să pot gestiona conflicte și situații neplăcute, precum și să administrez banii. A fost o experiență foarte grea, munceam și în weekend-uri, 24/7, dar chiar mi-a făcut plăcere”, își amintește tânăra.
În 2022, după șase ani de activitate, mai ales din cauza greutăților din pandemie, a fost nevoită să renunțe la afacere pentru un venit mai sigur în industria IT.
Ana Rădulescu mărturisește: “Am făcut informatică în liceu, dar nu înțelegeam absolut nimic. Am luat chiar 1 la o teză într-un an. Când am renunțat la atelier eram total pierdută. M-am uitat la câteva videoclipuri pe Youtube și am căutat un curs. Am găsit o școală care a durat un an, iar imediat după ce am terminat-o m-am angajat”.
Acum, lucrează pe partea de FrontEnd, activitatea creativă care implică design-ul și dezvoltarea interfeței. Odată ce și-a rezolvat problemele financiare a avut din nou timp să se concetreze pe activitățile artistice.
Lunile trecute a început să picteze globuri la comandă. Cererea a crescut atât de mult, încât a fost nevoită să ia o pauză de la serviciu.
Antreprenorul a explicat: “Am avut o cerere foarte mare. Oamenii au fost foarte încântați și fericiți că au putut oferi cadouri personalizate. Reușesc să fac față comenzilor cu ajutorul iubitului meu: el mai șlefuiește globurile sau pictează fundaluri, astfel încât să mă pot concetra mai mult pe pictură. Am stat multe seri la rând până târziu pentru a onora comenzile și chiar mi-am luat concediu de la job”.
Pictează ceea ce îi place, dar și la comandă.
Ana Rădulescu a precizat: “Procesul este destul de migălos: globul trebuie șlefuit bine, după care îi aplic două straturi de primer, urmate de 2-3 straturi de culoare pentru fundal. Este necesar să aștept între straturi pentru ca acestea să se usuce bine. Apoi schițez cu creionul, realizez pictura propriu-zisă și la final un strat de lac protector. Pictura în sine poate dura 1-2 ore. De obicei, șlefuiesc și pictez fundalul la mai multe globuri, cam 4-5 în același timp”.
Prețul unui glob pictat începe de la 30 de lei și poate să ajungă și la 70 de lei, în funcție de complexitate.
Pentru moment, antreprenorul își expune creațiile pe rețelele de socializare, iar câștigurile nu au întârziat să apară. Cu toate acestea, spune că nu banii o interesează în mod special.
Ana Rădulescu a explicat: “Nu mă interesează foarte mult acest aspect. Mă bucur că pot să fac ceea ce îmi place din suflet și să aduc fericire oamenilor prin ceea ce creez”.
Pe viitor are planuri mari cu firma sa, “Art Paint Design” și vrea să picteze și alte obiecte precum tastaturi, huse de telefon, încălțăminte și haine.