Președintele Vladimir Putin crede că Rusia și-a atins obiectivele cheie în războiul împotriva Ucrainei, dar a devenit din ce în ce mai îngrijorat de impactul economic al conflictului asupra țării

Vladimir Putin pixabay.com

O sursă familiarizată cu gândirea Kremlinului ar fi declarat că Rusia a slăbit armata Ucrainei și a asigurat controlul teritorial care leagă Rusia continentală de Crimeea anexată, potrivit Reuters, preluată de Moscow Times.

Putin a lansat inițial invazia în 2022, cu obiectivele declarate de a „denazifica și demilitariza” Ucraina. În urma rezistenței intense din partea forțelor ucrainene, Rusia s-a concentrat pe capturarea regiunilor sud-estice ale țării.

Reuters a relatat că Putin a fost „vizibil nemulțumit” în timpul unei întâlniri recente cu oficiali economici de vârf, unde a aflat că costurile ridicate ale împrumuturilor menite să reducă inflația au sufocat în același timp investițiile private.

Analize Economedia

sua dolari drapel ajutor steag flag us bani karolina-grabowska-4386425
recesiune
tineri programatori foto
Corinthia
criza de ouă din SUA
2265634-800x534
retea electrica - Transelectrica
digitalizare, calculator, cod, programare
statele unite, sua, washington, china, beijing, putere, geopolitica, razboi economic comercial, sanctiuni economice
antreprenoare, femeie, business, tech
tineri joburi IUF- The International University Fair
parc nufarul
economie razboi bani
romania germania
Concedieri scaderi economie
industrie forta de munca somaj industrial uzina fabrica manufactura muncitor muncitor necalificat
blindate, armata, militar
Bugetul familiei, bani
dambovita arena aci
afacere semnare contract pexels
șantier aeroport craiova
costuri, cladiri, birouri, angajati
software, calculator, IT
CV locuri de munca job
MixCollage-21-Dec-2024-07-15-PM-1798
economie 2024
grafic crestere dreamstime
tranzactii calcula fuziuni
locuinta constructii bricolaj
salariu, bani, lei

Presiunea economică i-ar fi determinat pe unii membri ai elitei ruse să pledeze pentru negocierea unei soluții la conflictul în curs.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

- articolul continuă mai jos -

Kremlinul nu a comentat relatarea Reuters și rămâne neclar dacă preocupările economice ale lui Putin ar putea influența orice decizie de retragere a trupelor din Ucraina.

În 2023, Putin l-ar fi asigurat pe președintele chinez Xi Jinping că războiul va mai dura cel puțin cinci ani, deși situația pare să se fi schimbat de când Donald Trump a câștigat alegerile prezidențiale din SUA în noiembrie.

Trump, care a făcut campanie pentru a pune capăt rapid războiului din Ucraina, a încercat să crească presiunea asupra Moscovei în ultimele zile. Miercuri, el a scris pe social media: „Am de gând să fac Rusiei, a cărei economie eșuează, și președintelui Putin, o foarte mare FAVOARE. Ajungeți la o înțelegere acum și opriți acest război ridicol! NU VA FACE DECÂT SĂ SE ÎNRĂUTĂȚEASCĂ”.

După ce a depus luni jurământul pentru un al doilea mandat de președinte al SUA, Trump a declarat că se așteaptă să se întâlnească cu Putin „în curând”.

Într-un mesaj de felicitare adresat lui Trump, Putin și-a exprimat deschiderea către dialog pentru o „pace durabilă” în Ucraina. Cu toate acestea, un consilier superior de la Kremlin a declarat marți pentru Reuters că Moscova nu a primit încă propuneri specifice pentru negocieri.