O subsidiară locală a grupului indian Wabag a fost cumpărată de o companie românească / Wabag Water Services devine Naiad Water Solutions

Tranzacție Wabag-Naiad

Wabag Water Services, subsidiară locală a VA Tech Wabag Ltd. Group, un grup multinațional indian specializat în tehnologia apei, a fost cumpărată de o companie românească și a devenit Naiad. Tranzacția de vânzare-cumpărare a fost finalizată la mijlocul anului 2024. Echipa de management inițială se regăsește în acționariatul noii companii.

Sub un alt brand, dar cu aceeași echipă, compania are în plan să își consolideze poziția pe piață și să continue să livreze soluții tehnologice atât pentru sectorul industrial, cât și pentru municipalități.

La finalul anului trecut, Naiad a preluat de asemenea managementul întregului ciclu al apei pentru cea de-a treia rafinărie ca mărime din România.

Analize Economedia

software, calculator, IT
CV locuri de munca job
MixCollage-21-Dec-2024-07-15-PM-1798
economie 2024
grafic crestere dreamstime
tranzactii calcula fuziuni
locuinta constructii bricolaj
salariu, bani, lei
turcia, ankara, steag, flag, drapel, istanbul, alegeri
bani, lei, bancnote, cash, numerar
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR

Compania este prezentă pe piața din România din anul 2008. De la înființare, compania a executat proiecte atât de reabilitare a stațiilor de epurare a apelor uzate existente, precum și proiecte „greenfield” pentru companii mari din diferite industrii, precum cea petrolieră, industria tutunului, industria alimentară și a băuturilor, dar și industria chimică.

În portofoliul de clienți al companiei se regăsesc Philip Morris International, OMV Petrom, PepsiCo, Green Tech și Clean Tech International, Rompetrol, Lukoil, Ecoterm, Purolite, NIS, DS Smith, Expur, Albalact, Kronospan, WDP, Ecopaper, municipalități: Ștefănești, Pucheni, APA Alba Iulia, clienți internaționali: Sibur / Rusia, Khor Mor / Iraq, KAR / Iraq, PepsiCo / Rusia, Eurochem / Elveția, Al Kharj / Arabia Saudită.

Compania a fost înființată în România odată cu semnarea contractului pentru modernizarea și gestionarea exploatării stației de epurare a apei uzate din cadrul Rafinăriei PetroBrazi, cu o companie din domeniul petrolului și gazelor, pornind la drum cu o echipă de aproximativ 100 de angajați.

În prezent, echipa Naiad este formată din 130 de specialiști – ingineri, chimiști, operatori, mecanici și electricieni – activă atât la nivel național, cât și internațional.

„Ne dorim să devenim un partener de încredere pentru fiecare entitate care este în căutarea unei soluții pentru aplicațiile de apă sau apă uzată, fie ele publice sau industriale. Deși considerăm că sectorul de mediu din România este pe traiectorie corectă, acesta încă are un drum lung de parcurs și credem cu tărie că putem avea o contribuție semnificativă în dezvoltarea lui. Pe lângă activitatea principală a companiei, aceea de implementare proiecte de noi stații de tratare și epurare, vom clădi noi piloni pentru afacerea noastră, punând un accent mai mare pe livrarea de servicii post-vânzare, în parteneriat cu producătorii de echipamente. Unul dintre acești piloni va fi livrarea de echipamente direct de la producător către clienții noștri”, a declarat Erwin Moetz, CEO Naiad.

Planul de afaceri al NAIAD se bazează pe o rată de creștere anuală de 15%, pentru următorii cinci ani.

În România, aproximativ 50% din volumul total al apelor uzate provine din activitățile comerciale și industriale. În 2023, a fost generat un volum total de ape uzate de aproximativ 1.705 mil. m3, din care 785 de mil. m3 au provenit din activități economice și 920 mil. m3, din consumul menajer, potrivit datelor INS.

Industriile care au generat un volum mare de ape uzate au fost: producerea și distribuția energiei electrice (21,6%), industria metalurgică (4,6%), industria extractivă (3,1%), industria chimică și petrochimică (2,8%) și industria alimentară (1,1%). Apele uzate generate conțin poluanți de natură organică (măsurați prin consumul biochimic și chimic de oxigen), materii în suspensie, azot, fosfor și metale grele (cupru, crom, nichel, plumb, zinc) și, prin urmare, pentru a putea fi purificate, necesită un proces de tratare specific.

În România, există încă o mare cantitate de ape uzate industriale care au nevoie de tratare.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

Comentarii

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.