Reforma aparatului bugetar şi a angajaţilor din domeniul public esteuna în desfăşurare, aflându-se într-o etapă premergătoare de evaluare, a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Mihai Constantin, citat de News.ro.
El a precizat că nu a auzit, până acum, invocându-se creşteri de taxe, dar că sunt în derulare mai multe reforme fiscale şi de reducere a cheltuielilor bugetare, care prevăd inclusiv reducerea numărului de angajaţi din aparatul bugetar şi ţinerea sub control a deficitului naţional prin reducerea cheltuielilor publice.
”Reforma aparatului bugetar şi a angajaţilor din domeniul public este o reformă în desfăşurare, e într-o etapă premergătoare de evaluare şi a suferit deja şi nişte paşi de implementare încă de la Legea 296, dacă nu mă înşel, din 2023. În ceea ce priveşte asistenţa din partea unor organisme internaţionale, chiar am fost curios să văd ce opinie are ministrul de Finanţe al României şi nu este cazul pentru aşa ceva”, a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului, după şedinţa Executivului, întrebat dacă, după alegerile prezidenţiale ar putea apărea disponibilizări, ar putea fi mărite taxele şi chiar s-ar putea apela la asistenţa FMI.
Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:
- articolul continuă mai jos -
Constantin a precizat că ”ne aflăm în contextul unor reforme succesive asumate de către România şi prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, dar şi pentru că ne aflăm sub acea presiune autoimpusă a reducerii deficitului bugetar, care înseamnă deja reducerea costurilor şi cheltuielilor publice prin mijloacele menţionate”.
”Eu nu am auzit, până acum, invocându-se aceste creşteri de taxe pe care le menţionaţi dumneavoastră, din surse, repet, care nu sunt transparente. (..) Există în derulare mai multe reforme fiscale şi de reducere a cheltuielilor bugetare, care prevăd inclusiv reducerea numărului de angajaţi din aparatul bugetar şi ţinerea sub control a deficitului naţional prin reducerea cheltuielilor publice”, a subliniat reprezentantul Executivului.