România a acordat, anul trecut, asistenţă pentru dezvoltare în valoare de 587 de milioane de dolari / Principalul beneficiar a fost Republica Moldova 

romania-republica-moldova-steaguri Sursa foto: dreamstime.com

România a acordat, anul trecut, asistenţă oficială pentru dezvoltare în valoare totală de 587 de milioane de dolari, cel mai ridicat nivel de până în prezent, continuând tendinţa ascendentă din ultimii zece ani, a informat Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE), citată de MAE, transmite Agerpres.

Astfel, este vorba de o creştere cu 14% a volumului asistenţei oficiale pentru dezvoltare acordate de România în anul 2024, comparativ cu 2023.

“Anunţul OCDE este relevant inclusiv din perspectiva faptului că ţara noastră, deşi nu este membră a Comitetului de Asistenţă pentru Dezvoltare al OCDE (DAC), rămâne solid angajată în eficientizarea politicii de cooperare internaţională pentru dezvoltare şi asistenţă umanitară, cu impact direct în dezvoltarea statelor partenere şi asupra procesului de aderare a ţării noastre la OCDE şi la DAC”, precizează ministerul român de Externe.

Analize Economedia

sua dolari drapel ajutor steag flag us bani karolina-grabowska-4386425
recesiune
tineri programatori foto
Corinthia
criza de ouă din SUA
2265634-800x534
retea electrica - Transelectrica
digitalizare, calculator, cod, programare
statele unite, sua, washington, china, beijing, putere, geopolitica, razboi economic comercial, sanctiuni economice
antreprenoare, femeie, business, tech
tineri joburi IUF- The International University Fair
parc nufarul
economie razboi bani
romania germania
Concedieri scaderi economie
industrie forta de munca somaj industrial uzina fabrica manufactura muncitor muncitor necalificat
blindate, armata, militar
Bugetul familiei, bani
dambovita arena aci
afacere semnare contract pexels
șantier aeroport craiova
costuri, cladiri, birouri, angajati
software, calculator, IT
CV locuri de munca job
MixCollage-21-Dec-2024-07-15-PM-1798
economie 2024
grafic crestere dreamstime
tranzactii calcula fuziuni
locuinta constructii bricolaj
salariu, bani, lei

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

- articolul continuă mai jos -

Potrivit datelor, principalul beneficiar al asistenţei acordate de România în anul 2024 a fost Republica Moldova, cu un procent de peste 50% din totalul acţiunilor bilaterale de asistenţă oficială pentru dezvoltare (76,6 milioane dolari), în creştere cu 19% faţă de anul anterior. Acţiunile implementate au contribuit la consolidarea capacităţii instituţionale a Republicii Moldova în vederea aderării la UE, precum şi la combaterea efectelor războiului de agresiune al Federaţiei Ruse împotriva Ucrainei.

Cooperarea constantă a României cu Ucraina, statele din Balcanii de Vest, Africa şi Orientul Mijlociu a continuat şi în anul 2024, în conformitate cu obiectivele stabilite prin Programul multianual strategic de cooperare internaţională pentru dezvoltare şi asistenţă umanitară 2024-2027, document programatic care ghidează acţiunile României în politica de cooperare internaţională pentru dezvoltare şi asistenţă umanitară.

Ţara noastră a contribuit, totodată, la efortul de atenuare a efectelor crizei umanitare din Fâşia Gaza, acţionând în strânsă coordonare cu partenerii săi internaţionali pentru evacuarea şi acordarea tratamentului medical de specialitate pentru civili palestinieni în spitale din România.

România, în calitate de stat donator de asistenţă oficială pentru dezvoltare, raportează către Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE) acţiunile implementate şi contribuţiile acordate de instituţiile publice naţionale în sprijinul statelor în curs de dezvoltare. Din această perspectivă, Ministerul Afacerilor Externe, coordonatorul naţional al politicii de cooperare internaţională pentru dezvoltare şi asistenţă umanitară, desfăşoară anual un proces de colectare şi raportare către OCDE ale datelor privind asistenţa oficială pentru dezvoltare acordată la nivel naţional.

Comentarii

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.