Un startup românesc care vrea să accelereze proiectarea cipurilor vrea să atragă 6 milioane de euro și să se extindă în SUA

cipuri, semiconductori, chipuri, tehnologie, placa de baza, china, taiwan, sua Sursa foto: Unsplash / Anne Nygård

Amsimcel, start-up românesc de tehnologie, care dezvoltă software pentru accelerarea proiectării și verificării cipurilor semiconductoare, vrea să strângă 6 milioane de euro într-o rundă de finanțare inițială, în timp ce caută să se extindă în SUA și, pe termen lung, în Orientul Îndepărtat, a declarat CEO-ul și co-fondatorul său, potrivit SeeNews.

„Căutăm să atragem atât investitori americani, cât și europeni. În mod specific pentru această rundă, obiectivul nostru este să certificăm platforma noastră de produse HyperPV pentru nodurile avansate de semiconductori și să o implementăm pe piețele din SUA și Asia”, a declarat Cătălin Țugui pentru SeeNews într-un interviu acordat săptămâna trecută.

HyperPV accelerează verificarea circuitelor integrate – componente cheie ale cipurilor semiconductoare – prin utilizarea procesoarelor grafice pentru a reduce timpul de lansare pe piață și costurile de producție. Startup-ul țintește deficitul pieței globale în creștere rapidă de 30 de miliarde de dolari pentru verificarea fizică a circuitelor integrate – o etapă critică în fabricarea cipurilor.

Analize Economedia

sua dolari drapel ajutor steag flag us bani karolina-grabowska-4386425
recesiune
tineri programatori foto
Corinthia
criza de ouă din SUA
2265634-800x534
retea electrica - Transelectrica
digitalizare, calculator, cod, programare
statele unite, sua, washington, china, beijing, putere, geopolitica, razboi economic comercial, sanctiuni economice
antreprenoare, femeie, business, tech
tineri joburi IUF- The International University Fair
parc nufarul
economie razboi bani
romania germania
Concedieri scaderi economie
industrie forta de munca somaj industrial uzina fabrica manufactura muncitor muncitor necalificat
blindate, armata, militar
Bugetul familiei, bani
dambovita arena aci
afacere semnare contract pexels
șantier aeroport craiova
costuri, cladiri, birouri, angajati
software, calculator, IT
CV locuri de munca job
MixCollage-21-Dec-2024-07-15-PM-1798
economie 2024
grafic crestere dreamstime
tranzactii calcula fuziuni
locuinta constructii bricolaj
salariu, bani, lei

Compania cu sediul în București, care se concentrează în prezent pe piața europeană, a fost lansată în 2017, este parteneră cu Nvidia prin programul Nvidia Inception și este membră a Silicon Integration Initiative, un consorțiu care stabilește standarde pentru proiectarea și verificarea cipurilor.

HyperPV rulează pe unități de procesare grafică (GPU) produse de Nvidia.

Amsimcel a obținut deja 3 milioane de dolari în granturi și capitaluri proprii de la instituții publice și private, inclusiv EIC Accelerator și fondurile de capital de risc Plug & Play, Gapminder și TechAngels.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

- articolul continuă mai jos -

Compania are o echipă de 15 membri în România, Franța și Israel și planifică peste o duzină de angajări strategice în SUA și Europa pentru dezvoltarea afacerilor și roluri tehnice.

Start-up-ul caută investiții externe în schimbul unei părți din capital, a declarat Tugui. Fondurile vor fi utilizate pentru a finaliza dezvoltarea HyperPV, pentru a-l certifica în vederea utilizării cu mai mulți producători de cipuri și pentru a sprijini extinderea internațională și scalarea operațiunilor.

În cadrul strângerii de fonduri în curs, compania a obținut angajamente de investiții din partea Băncii Europene de Investiții (BEI) și a Consiliului European pentru Inovare (EIC). Ea intenționează să obțină suma rămasă din capital de risc.

„Am identificat doi potențiali investitori principali – unul din S.U.A. și unul din Europa. De asemenea, căutăm alți investitori care ar putea dori să fie co-lideri sau să se alăture rundei”, a declarat Tugui, refuzând să numească potențialii investitori.

Compania a început să genereze vânzări recurente anul trecut, așteptându-se să obțină venituri anuale recurente de cel puțin 60 de milioane de euro până la 100 de milioane de euro în următorii trei până la cinci ani.

Tugui are în vedere dezvoltarea companiei în două direcții principale. Pe orizontală, își propune să își extindă liniile de produse pentru a acoperi întregul proces de fabricație a cipurilor, concentrându-se pe soluții critice la cheie pentru turnătoriile de semiconductori.

Pe verticală, se așteaptă ca agenții bazați pe AI să eficientizeze și să împuternicească întregul lanț de proiectare. În această abordare, HyperPV va acționa ca un gardian pentru toate etapele de fabricare, folosind AI pentru a ghida procesul de proiectare, respectând în același timp constrângerile turnătoriilor pentru fabricare. „Pentru aceasta, vom avea cu siguranță nevoie de finanțare suplimentară”, a concluzionat el.

Comentarii

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.