Ministerul Energiei a semnat 62 de contracte pentru producția de energie verde în școli, primării și spitale / Contract de 110 milioane de euro din Fondul pentru Modernizare

Panou solar și stâlp de înaltă tensiune în lumina soarelui. Concept de energie curată FOTO: Panou solar și stâlp de înaltă tensiune în lumina soarelui. Concept de energie curată/ Sursa: Dreamstime.com

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a semnat, miercuri, 62 de noi contracte de finanţare prin Fondul pentru Modernizare, în valoare de 110 milioane de euro.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

- articolul continuă mai jos -

”Astăzi am semnat noi contracte de finanţare în valoare de 110 milioane de lei (22 milioane de euro), din care aproape 99 de milioane de lei (20 milioane de euro) sunt fonduri nerambursabile. Proiectele vizează dezvoltarea de capacităţi de producţie de energie pentru consum propriu în şcoli, primării, spitale şi alte instituţii publice. Mai multă energie produsă local înseamnă facturi mai mici şi bani rămaşi în comunităţi pentru investiţii care chiar contează”, a transmis, miercuri, ministrul Sebastian Burduja.

Acesta a precizat că se ajunge astfel la un total de 900 de contracte de finanţare, care însumează 2,28 miliarde de lei (460 milioane de euro), din care 1,99 miliarde de lei (401 milioane de euro) sunt finanţare nerambursabilă din Fondul pentru Modernizare. 324 MW instalaţi în localităţi din întreaga ţară – energie ieftină, curată, produsă la nivel local.

Analize Economedia

sua dolari drapel ajutor steag flag us bani karolina-grabowska-4386425
recesiune
tineri programatori foto
Corinthia
criza de ouă din SUA
2265634-800x534
retea electrica - Transelectrica
digitalizare, calculator, cod, programare
statele unite, sua, washington, china, beijing, putere, geopolitica, razboi economic comercial, sanctiuni economice
antreprenoare, femeie, business, tech
tineri joburi IUF- The International University Fair
parc nufarul
economie razboi bani
romania germania
Concedieri scaderi economie
industrie forta de munca somaj industrial uzina fabrica manufactura muncitor muncitor necalificat
blindate, armata, militar
Bugetul familiei, bani
dambovita arena aci
afacere semnare contract pexels
șantier aeroport craiova
costuri, cladiri, birouri, angajati
software, calculator, IT
CV locuri de munca job
MixCollage-21-Dec-2024-07-15-PM-1798
economie 2024
grafic crestere dreamstime
tranzactii calcula fuziuni
locuinta constructii bricolaj
salariu, bani, lei

Contractele acoperă administraţii locale din 32 de judeţe: Alba, Arad, Argeş, Bacău, Bihor, Braşov, Brăila, Caraş-Severin, Călăraşi, Cluj, Constanţa, Dâmboviţa, Dolj, Galaţi, Giurgiu, Gorj, Hunedoara, Iaşi, Maramureş, Mehedinţi, Mureş, Olt, Prahova, Sălaj, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiş, Tulcea, Vaslui şi Vâlcea.

„Fiecare euro nerambursabil investit în comunităţi înseamnă mai multă autonomie şi mai puţină presiune pe bugetele locale. Nu mai vorbim de costuri energetice care apasă pe instituţiile publice, ci de bani economisiţi care pot fi reinvestiţi în infrastructura locală. Când administraţiile locale devin mai puternice, întreaga ţară devine mai puternică. Când atragem fonduri europene şi le folosim pentru proiecte concrete, România creşte. Drumurile devin mai sigure, şcolile mai moderne, spitalele mai bine echipate şi instituţiile locale mai puternice”, a mai transmis ministrul.

Potrivit acestuia, ”cine spune că Europa nu ajută România, fie nu înţelege, fie minte”.

”România se dezvoltă cu fonduri europene, muncă, viziune şi încredere, nu cu vorbe goale cu care vânzătorii de iluzii intoxică spaţiul public. Fiecare euro adus în România înseamnă şansa de a moderniza infrastructura esenţială: cea din sectorul energetic, cea din transport, cea din sănătate sau cea din educaţie. România este astăzi o altă ţară decât acum două decenii, când ne uitam cu jind la dezvoltarea altora. Nu este o ţară perfectă, dar este o ţară mult mai bună”, a mai transmis ministrul.

Potrivit lui Burduja, ”România nu a fost niciodată mai bine poziţionată în Europa şi în lume decât este astăzi, nu a avut niciodată o economie mai puternică sau un nivel de trai mai ridicat”.

Comentarii

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.