Christine Hunsicker, o antreprenoare cunoscută din industria tehnologiei pentru îmbrăcăminte şi fondatoare a startupului CaaStle, acum în faliment, a fost inculpată penal pentru fraudarea investitorilor cu peste 300 de milioane de dolari, a anunţat Departamentul de Justiţie al SUA, transmite Reuters, transmite News.ro.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

- articolul continuă mai jos -

Potrivit autorităţilor, Hunsicker, în vârstă de 48 de ani, din Lafayette, New Jersey, a promovat CaaStle ca fiind un business de tip ”Clothing-as-a-Service” evaluat la peste 1,4 miliarde de dolari, care permitea companiilor să ofere consumatorilor haine spre închiriere cu opţiune de cumpărare, deşi ştia că firma era în dificultate financiară şi cu fonduri insuficiente.

Frauda s-ar fi întins pe o perioadă de şase ani, începând din 2019, la trei ani după ce absolventa Universităţii Princeton a fost inclusă în topul ”Celor mai impresionante femei antreprenor” al revistei Inc şi în lista Crain’s New York Business ”40 sub 40”.

Analize Economedia

auto, masina chinezeasca
om robot industria automotive
studenti, universitate, academie, absolventi
Piața de curierat, România, Cargus, Sameday, Fan Courier, Profit net, Cifră de afaceri, Pachet
Fermier cu legume
Linie asamblare uzina Dacia Mioveni (4)
Imagine apa piscină
Job, căutare de job, șomeri, tineri șomeri
Knauf Insulation, fabrica vata minerala sticla
George-Simion-Nicusor-Dan (1)
Steaguri Romania si UE
bani, lei, finante, bancnote, euro, 5 lei
bec iluminat, becuri
piata auto, uniunea europeana, romania
recesiune
sua dolari drapel ajutor steag flag us bani karolina-grabowska-4386425
Piata 9 restaurant
recesiune
tineri programatori foto
Corinthia
criza de ouă din SUA
2265634-800x534
retea electrica - Transelectrica
digitalizare, calculator, cod, programare
statele unite, sua, washington, china, beijing, putere, geopolitica, razboi economic comercial, sanctiuni economice
antreprenoare, femeie, business, tech
tineri joburi IUF- The International University Fair
parc nufarul
economie razboi bani
romania germania

Hunsicker a fost pusă sub acuzare pentru şase capete de acuzare, printre care fraudă electronică, fraudă în domeniul valorilor mobiliare, spălare de bani, declaraţii false către o bancă şi furt de identitate agravat.

Ea s-a predat autorităţilor şi riscă decenii de închisoare dacă va fi găsită vinovată. Comisia pentru Valori Mobiliare şi Burse (SEC) a intentat un proces civil conex.

Avocaţii săi, Michael Levy şi Anna Skotko, au declarat că actul de acuzare oferă ”o imagine incompletă şi distorsionată”, deşi clienta lor a fost ”pe deplin cooperantă şi transparentă” cu procurorii.

”Există mult mai multe aspecte în această poveste, pe care abia aşteptăm să le prezentăm,” au spus ei.

Potrivit acuzaţiilor, Hunsicker ar fi falsificat situaţiile financiare şi registrele bancare ale CaaStle pentru a atrage investiţii. Printre altele, ar fi pretins că firma a realizat în 2023 un profit de 66,3 milioane de dolari la venituri de 439,9 milioane, în realitate având pierderi de 81 de milioane şi venituri de doar 15,7 milioane.

Ea mai este acuzată că a minţit investitorii, susţinând că fondurile lor vor fi folosite pentru a cumpăra acţiuni de la acţionari existenţi care aveau nevoie de lichidităţi, inclusiv după prăbuşirea platformei FTX în 2022.

Într-un caz, Hunsicker ar fi obţinut peste 20 de milioane de dolari falsificând semnătura unui director al CaaStle pentru a autoriza emiterea de opţiuni pe acţiuni către un investitor.

Procurorii susţin că ea a strâns fraudulos peste 275 de milioane de dolari pentru CaaStle şi încă 30 de milioane pentru o iniţiativă conexă, P180. CaaStle a intrat în faliment prin procedura Chapter 7 pe 20 iunie, în statul Delaware.

”Promisiunile marilor companii tech aflate în prag de listare publică oferă un teren fertil pentru escrocherii care exploatează euforia investitorilor,” a declarat procurorul Jay Clayton din Manhattan.