Sosirile înregistrate în România în primele nouă luni ale anului sunt cu 45,5% mai mari decât în aceeași perioadă a anului trecut. Turiștii străini sunt foarte puțini

pensiune, romania, bran, turism, vacanta Sursa foto: Unsplash Lucian B

Sosirile înregistrate în structurile de primire turistică în primele nouă luni ale anului sunt cu 45,5% mai mari decât în aceeași perioadă a anului trecut, arată datele Institutului Național de Statistică (INS). Turiştii străini au reprezentat un procent de doar 8,2% din sosirile înregistrate în structurile de primire în această perioadă.

În luna septembrie 2021, comparativ cu luna corespunzătoare din anul precedent,
sosirile în structurile de primire turistică cu funcţiuni de cazare au crescut cu 35,0%, iar
înnoptările cu 25,0%. Comparativ cu luna septembrie 2020, în luna septembrie 2021 la punctele de frontieră sosirile vizitatorilor străini au crescut cu 89,2%, iar plecările în străinătate ale
vizitatorilor români cu 50,4%.

Sosirile înregistrate în structurile de primire turistică, în perioada 1 ianuarie – 30 septembrie, au însumat 7,51 milioane de persoane, în creștere cu 45,5% faţă de aceeași perioadă a anului trecut.
Din numărul total de sosiri din această perioadă, sosirile turiştilor români în structurile de primire turistică cu funcţiuni de cazare au reprezentat 91,8%, în timp ce turiştii străini au înregistrat un procent de doar 8,2%.

În ceea ce priveşte sosirile turiştilor străini în structurile de primire turistică, cea mai mare pondere au deţinut-o cei sosiți din Europa (79,2% din total turişti străini), iar dintre aceştia, un procent de 77,4% provin din ţările Uniunii Europene.

Sursa foto: Unsplash Lucian B

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *