Elon Musk a fost desemnat personalitatea anului de revista Time

Elon Musk pixabay.com

Elon Musk, directorul Tesla și SpaceX și cel mai bogat om din lume, a fost desemnat personalitatea anului de revista Time. Cu o avere estimată de Forbes la peste 260 de miliarde de dolari, Musk, 50 de ani, a marcat anul 2021 atât prin reușitele antreprenoriale, cât și prin influența postărilor sale pe Twitter.

“Puțini oameni au atât de multă influență ca dl Musk asupra vieții pe Pământ și, potențial, asupra vieții în afara Pământului”, a argumentat, într-un editorial, directorul Time, Edward Felsenthal, citat de boursorama.com

Cu societatea de explorare spațială SpaceX, pe care a înființat-o în 2002, a înregistrat o serie uluitoare de succese, printre care un contract exclusiv semnat cu NASA pentru construirea viitorului modul de aselenizare al agenției american și prima misiune orbitală din istorie care nu a avut la bord niciun astronaut profesionist.

Analize Economedia

Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta
452710313_472208142236025_2821867466000769013_n
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
tineri joburi IUF- The International University Fair
crestere economica, grafic
bani, lei, moneda
noii directori de la Transelectrica - Economedia
crestere economica grafic calcule foto pexels-pixabay
retea electrica - Transelectrica
Ford Courier Craiova Otosan (1)
Schaeffler Romania 1
investitii bani
Nokian+Tyres+Romania+factory+1st+tire+02
Elena Deacu

“Scopul global este să permită vieții să se dezvolte pe mai multe planete și să facă din umanitate o civilizație spațială”, a afirmat Musk într-un interviu pentru Time.

“Următorul mare obiectiv este construirea unui oraș autonom pe Marte și aducerea acolo de animale și creaturi terestre. Un fel de arcă a lui Noe a viitorului”, a adăugat antreprenorul de origine sud-africană, naturalizat ulterior canadian și american.

Tesla, pe care Musk o conduce din 2008, a înregistrat de asemenea un an fast, continuând să domine piața mașinilor electrice.

Pe Wall Street, compania s-a alăturat în octombrie foarte selectului grup grup al companiilor cu o capitalizare bursieră de peste 1.000 de miliarde de dolari. În trimestrul trei, compania a livrat peste 240.000 de vehicule, un record.

“Obiectivul nostru cu Tesla a fost întotdeauna să servim drept exemplu industriei auto și să sperăm că alți constructori produc de asemenea mașini electrice, pentru a accelera tranziția spre tehnologii durabile”, a comentat Musk.

Un mare adept al Twitter, unde are peste 66 de milioane de abonați, Musk postează din abundență, de multe ori pentru a distribui diverse meme-uri și glume, dar și pentru a face tot felul de anunțuri.

“SpaceX lansează un program pentru a retrage CO2 din atmosferă și pentru a-l transforma în carburant pentru rachete”, a scris spre exemplu acesta luni, fără a oferi alte detalii.

Elon Musk nu a ezitat să-și ironizeze rivalii, în special pe Jeff Bezos, reacționând la un tweet al fondatorului Amazon și Blue Origin cu un emoji care reprezintă o medalie de argint.

Senatorului de Vermont și fostului candidat la investitura democrată Bernie Sanders, care sugera taxarea mai puternică a superbogaților, Musk i-a replicat recent: “Uit mereu că sunteți încă în viață.”

Musk s-a folosit de Twitter și pentru a face apologia Dogecoin, contribuind la avansul fenomenal al cursului acestei cryptomonede.

Inteligența artificială și neurotehnolgiile fac parte de asemenea dintre subiectele favorite ale lui Musk pe rețelele sociale.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: