Immofinanz recomandă respingerea ofertei primite de la S Immo. „Nu reflectă valoarea actuală a companiei”

blocul bancorex, bucharest financial plaza Sursa foto: Immofinanz

Directoratul și Consiliul de Supraveghere ale investitorului austriac Immofinanz, cu proprietăți de circa 700 de milioane de euro în România, consideră că oferta de 23 de euro pe acțiune, primită de la conaționalii de la S Immo nu reflectă valoarea actuală a companiei și nu recomandă acționarilor să nu accepte oferta parțială a S Immo pentru un pachet de circa 10% dintre acțiunile Immofinanz în circulație.

S Immo intenționa, în decembrie, să achiziționeze încă 10% dintre acțiunile Immofinanz pentru a ajunge la o deținere de circa 25%.

Potrivit oficialilor Immofinanz, prețul ofertei este substanțial mai mic decât actualul EPRA NTA pe acțiune de 30,77 euro și reprezintă o reducere de aproximativ 25%. O comparație cu alte repere cheie de evaluare, precum EPRA NAV per acțiune sau valoarea contabilă IFRS pe acțiune prezintă, de asemenea, reduceri mari.

Prețul ofertei este, în plus, substanțial mai mic decât prețul acțiunii Immofinanz înainte de izbucnirea pandemiei de COVID-19 (aproape 27 euro în februarie 2020), precum și prețul țintă mediu al analiștilor de 24,5 euro.

„Prețul de ofertă pentru participația de aproximativ 25% vizată de S IMMO este în mod clar mai mic decât prima plătită pentru tranzacțiile comparative din sectorul imobiliar european”, au explicat membrii Comitetului Executiv al IMMOFINANZ Dietmar Reindl și Stefan Schönauer.

Immofinanz a înregistrat o creștere cu 60% până la 180,4 milioane euro și a profitului net (295,7 milioane euro față de -98,3 milioane euro) în primele trei trimestre ale anului 2021.

Planurile companiei prevăd extinderea portofoliului de la nivelul actual de cinci miiarde de euro la aproximativ șase miliarde euro cu brandul STOP SHOP (cel mai mare operator de parcuri de retail din Europa) și brandul myhive (soluții de birou inovatoare și flexibile) în 2022.

De asemenea, compania de investiții și dezvoltare austriacă va intra pe piața locuințelor durabile și la prețuri accesibile (TOP on STOP) va crea oportunități suplimentare de câștiguri și va crește diversificarea.

Sursa foto: Immofinanz

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *