Stațiuni de schi pentru începători, în România. Top 10 destinații (Travelminit)

partiile icoana cavnic, domeniu schiabil, schi Foto: Travelminit

România are câteva stațiuni de schi frumoase pentru începători, notează platforma de călătorii TravelMinit: destinații cu zăpadă, cu pârtii îngrijite și opțiuni de activități în afara pârtiei.

Stațiuni care oferă condiții bune pentru începători, conform TravelMinit:

Stațiunea Harghita Mădăraș (1801 m) oferă  activități pentru turiști. Localitatea dispune de 6 pârtii de schi și snowboard. În total sunt 6 pârtii: Una de începători (plus una de copii), restul pârtiilor sunt medii și dificile (plus una extremă).

Analize Economedia

inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta
452710313_472208142236025_2821867466000769013_n
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
tineri joburi IUF- The International University Fair
crestere economica, grafic
bani, lei, moneda
noii directori de la Transelectrica - Economedia
crestere economica grafic calcule foto pexels-pixabay
retea electrica - Transelectrica
Ford Courier Craiova Otosan (1)
Schaeffler Romania 1

Pârtiile Icoana, Cavinic – sunt deservite de o pârtie pentru începători dotată cu baby lift, două trasee pentru snowtubing și o pârtie pentru sănii, dar și două pârtii de nivel mediu, respectiv 750m (echipate cu teleschi și nocturnă). Cavnicul, datorită unei conjuncturi microclimatice, are un număr mare de zile de iarnă și este cunoscut ca fiind polul zăpezii din Maramureș, lucru care constituie un avantaj pentru cei ce iubesc sporturile de iarnă. Pârtiile Icoana sunt situate în Munţii Gutin în judeţul Maramureş, găsindu-se la ieșirea din orașul Cavnic spre Ocna Șugatag.

La Rânca se practică nu numai schi, ci și alte sporturi de iarnă precum snowboard, patinaj, săniuș, snowmobil. Stațiunea dispune de 4 pârtii de schi, toate dotate cu teleschi. Cea pentru începători e dotată cu nocturnă și e în centrul staţiunii, iar cea pentru avansaţi continuă peste vârf.

Partia de schi și snowboard Piricske se află în județul Harghita și aparține de comuna Ciceu. Pârtia Piricske este o pârtie roșie cu un grad ușor-mediu de dificultate și are o lungime de 300 de metri. Are o diferență de nivel de 54 de metri, o înclinație de 24% și este deservită de o instalație de transport pe cablu de tip teleschi.

Pârtia Clăbucet, Predeal – una dintre cele mai cunoscute stațiuni montane din România dispune de opt pârtii de schi, cu grade diferite de dificultate. Pentru cei care abia descoperă tainele acestui sport de iarnă este recomandată pârtia Clăbucet Școala, poziționată la baza pârtiei Clăbucet Sosire, în incinta complexului Clăbucet. Gradul de dificultate este foarte ușor, iar lungimea pârtiei are 200 m. Este dotată cu transport cablu, instalație cu zăpadă artificială și instalație nocturnă.

Domeniul schiabil de la Vârtop Arieșeni are 3 pârtii, a doua fiind cea recomandată pentru persoanele începătoare. Sunt și instructori care vă vor iniția în acest sport de iarnă. Lungimea pârtiei este de 430 m, iar diferența de nivel de 100 m. Deși este mică, pârtia este bine dotată, are nocturnă și tunuri de zăpadă. Zona turistică Vârtop se află la limita Parcului Natural Apuseni.

Domeniul schiabil Straja – În această stațiune, pasionații de schi au la dispoziție 26km împărțiți în 12 pârtii care pornesc de la altitudinea minimă de 750m până la altitudinea maximă de 1868m. Dintre cele 12 pârtii, pârtia Constantinescu, pârtia Sf. Gheorghe și Platoul Soarelui sunt recomandate pentru persoanele începătoare.

Pârtia Oncești se află în stațiunea Păltiniș, situată la 33 de kilometri de orașul Sibiu. Stațiunea dispune de șapte pârtii care se adresează atât începătorilor, cât și avansaților. Două dintre cele șapte, respectiv pârtiile 1 și 2 au un grad de dificultate ușor, recomandat începătorilor în sporturile de iarnă. Pârtia este prevazută şi cu un teleschi de 400m pentru incepători si copii, cu o diferenţă de nivel de 138m.

Pârtiile Zănoaga se află la 3 km de centrul Branulu. Ansamblul de pârtii din zona Zănoaga constituie primul domeniu schiabil din zona Bran – Moeciu – Fundata. Zona cuprinde 3 pârtii, fiecare cu teleschiul propriu. Pârtia Zănoaga se află printre recomandările Travelminit destinate schiorilor începători, întrucât dispune de multiple variante de coborâre.

Pârtia de Schi Sovata este recomandată pentru cei care încep să învețe. Chiar lângă pârtia cu un grad de dificultate ridicat este amenajată și o pârtie dedicată începătorilor de 350 de metri lungime, completată de o pistă de tubing și tobogan.

În ceea ce privește prețurile de cazare, în Mădăraș se găsesc oferte cy 115 lei de persoană pe noapte, în Cavnic găsiți cazare de la 45 la 350 de lei, la Rânca sunt afișate prețuri de 60 de lei pe noapte, dar și de 10 ori mai mari. În Ciceu sunt oferte de 100-160 de lei de persoană, pe noapte, la Arieșeni de 65-125 de lei, iar la Păltiniș cazarea poate costa pe noapte 117 lei sau peste 200 de lei. La Sovata, câteva exemple de preț: 75 de lei, 80, 230 de lei.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: