Băncile americane se așteaptă la atacuri cibernetice ca răzbunare pentru sancțiunile impuse Rusiei

bani, banci Sursă foto: Unplash

Băncile americane se pregătesc pentru atacuri cibernetice de răzbunare, după ce naţiunile occidentale au impus Rusiei o serie de sancţiuni stricte pentru invadarea Ucrainei, au spus experţi şi directori cibernetici citaţi de Reuters.

Tensiunile dintre Rusia şi Occident au escaladat sâmbătă, când Statele Unite şi aliaţii săi au luat măsuri pentru a bloca unele bănci ruseşti din sistemul internaţional de plăţi SWIFT şi au pus limite la rezervele internaţionale ale băncii centrale ruse.

Guvernele occidentale au avertizat de săptămâni întregi că tensiunile ar putea declanşa atacuri cibernetice masive din partea Rusiei sau a susţinătorilor săi. Unii directori au spus că cele mai recente măsuri ar putea fi factori declanşatori.

Analize Economedia

sua dolari drapel ajutor steag flag us bani karolina-grabowska-4386425
recesiune
tineri programatori foto
Corinthia
criza de ouă din SUA
2265634-800x534
retea electrica - Transelectrica
digitalizare, calculator, cod, programare
statele unite, sua, washington, china, beijing, putere, geopolitica, razboi economic comercial, sanctiuni economice
antreprenoare, femeie, business, tech
tineri joburi IUF- The International University Fair
parc nufarul
economie razboi bani
romania germania
Concedieri scaderi economie
industrie forta de munca somaj industrial uzina fabrica manufactura muncitor muncitor necalificat
blindate, armata, militar
Bugetul familiei, bani
dambovita arena aci
afacere semnare contract pexels
șantier aeroport craiova
costuri, cladiri, birouri, angajati
software, calculator, IT
CV locuri de munca job
MixCollage-21-Dec-2024-07-15-PM-1798
economie 2024
grafic crestere dreamstime
tranzactii calcula fuziuni
locuinta constructii bricolaj
salariu, bani, lei

”Vor fi luate nişte măsuri de răzbunare de către aceştia şi cred că în modul cel mai puţin costisitor în care o pot face, asta înseamnă un fel de atac cibernetic”, a declarat Steven Schweitzer, manager senior de portofoliu cu venituri fixe la Swarthmore Group din New York.

Potrivit experţilor în securitate cibernetică, băncile globale, deja ţinte de top pentru atacurile cibernetice în timp de pace, sporesc monitorizarea reţelei, analizează scenarii de atac cibernetic, îşi verifică reţelele pentru ameninţări şi îşi asigură personal suplimentar în cazul în care activitatea ostilă va creşte.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

- articolul continuă mai jos -

Printre ameninţările pentru care se pregătesc se numără: atacuri ransomware şi malware; atacuri de denial of service care distrug site-uri web; şi ştergerea datelor şi furtul, eventual simultan.

”Băncile sunt incredibil de pregătite. Şi-au scos manualele şi este practică, practică, practică”, a declarat Valerie Abend, care conduce grupul global de securitate al serviciilor financiare al Accenture.

Cele mai mari bănci din SUA, JPMorgan Chase, Citigroup, Bank of America, Wells Fargo, Morgan Stanley şi Goldman Sachs Group, fie nu au răspuns solicitărilor de comentarii, fie au refuzat să discute despre planurile lor de securitate cibernetică.

În calitate de gardieni ai infrastructurii financiare naţionale critice, băncile globale sunt supuse unor reguli stricte de risc operaţional şi au unele dintre cele mai înalte standarde de securitate cibernetică din America corporativă, potrivit experţilor cibernetici.

Industria face în mod regulat planuri de apărare faţă de atacuri şi a finalizat un exerciţiu masiv de ransomware la nivelul întregului sistem în noiembrie, potrivit Asociaţiei Industriei Valorilor Mobiliare şi Pieţelor Financiare, care a condus exerciţiul.

Anterior invaziei ruse în Ucraina, a existat un efort mai concertat al industriei pentru a se asigura că echipele de reacţie ale băncilor în caz de incidente sunt în alertă maximă şi că au avut o monitorizare sporită, a spus Abend.

Departamentul de Servicii Financiare din New York şi Agenţia pentru Securitate Cibernetică şi Securitate a Infrastructurii din SUA au avertizat companiile private să fie vigilente la ameninţările cibernetice.