Rovinieta și peajul pentru Autostrada Soarelui nu mai pot fi cumpărate din benzinăriile Rompetrol după atacul cibernetic complex

benzinarie Rompetrol

Șoferii nu pot cumpăra roviniete și peaje (taxa pentru trecerea Podului Fetești pe A 2) din rețeaua de benzinării Rompetrol din cauza unor ,,probleme informatice” ale distribuitorului, anunță Compania de Drumuri, sistemul fiind indisponibil după atacul cibernetic complex de luni, pe care l-a confirmat Directoratul Național de Securitate Cibernetică (DNSC).

,,Emiterea rovinietelor și a peajelor în rețeaua Rompetrol nu este momentan posibilă. Compania Națională de Administrare a Infrastucturii Rutiere SA anunță utilizatorii rețelei de drumuri naționale și autostrăzi că, din cauza unor probleme tehnice la sistemul informatic al distribuitorului SC ROMPETROL DOWNSTREAM SRL, emiterea rovinietelor și a peajelor în rețeaua acestuia nu este posibilă.” 

În privința taxei de drum (rovinieta) aceasta poate fi achiziționată înaintea folosirii rețelei de Autostrăzi și Drumuri Naționale din alte lanțuri de benzinării, prin SMS, de pe site-ul dedicat pe pagina CNAIR sau de la alți distribuitori autorizați în timp ce peajul ( taxa Fetești) poate fi plătită până la sfârșitul zilei următoare trecerii sau CASH pe banda specială cu barieră.

Pentru protejarea datelor, compania a sistat temporar funcționarea site-urilor și a serviciului Fill&Go, atât pentru flote, cât și pentru persoanele fizice. Activitatea rafinăriei Petromidia nu este afectată, iar activitatea benzinăriilor Rompetrol se desfășoară normal, clienții având la dispoziție opțiunea plății în numerar sau prin card bancar, transmite DNSC. ,,În cursul acestei nopţi, Rompetrol s-a confruntat cu un atac cibernetic complex. Suntem în permanentă legătură cu Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică (DNSC) şi împreună depunem toate eforturile pentru rezolvarea situaţiei. Pentru protejarea datelor, compania a sistat temporar funcţionarea site-urilor şi a serviciului Fill&Go, atât pentru flote, cât şi pentru persoanele fizice”, se arată într-un comunicat al companiei, citat de Agerpres.

 

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: