Acțiunile europene și americane cresc, după ce Vladimir Putin a anunțat că observă „anumite evoluții pozitive” în negocierile de pace cu Ucraina

Tranzactii bursa pixabay.com

Acțiunile europene și americane au crescut, vineri, după ce președintele rus Vladimir Putin a anunțat, potrivit Interfax, că observă „anumite evoluții pozitive” în negocierile de pace cu Ucraina.

Indicele Stoxx Europe 600, respectiv 668 de societăţi din 19 ţări, a crescut cu 2,2% la ora 11:33 la Londra, potrivit Bloomberg.

Contractele futures Nasdaq 100 au crescut cu 1,7%, iar contractele futures S&P 500 au crescut cu 1,3%.

Petrolul a revenit, dar era încă pe drumul cel mai mare de pierdere săptămânală din noiembrie.

Putin a declarat reporterilor de la Moscova, în urma unei întâlniri cu președintele din Belarus Alexander Lukașenko, că au existat „anumite schimbări pozitive” în negocierile cu Kiev. La începutul acestei săptămâni, președintele Volodymyr Zelenski a declarat că este dispus să facă compromisuri cu privire la anumite poziții, inclusiv ambițiile Ucrainei de a adera la alianța NATO.

Comentariile au adăugat mai multă volatilitate unei alte săptămâni volatile generate de războiul Rusiei împotriva Ucrainei, volatilitate accentuată de semnalele de înăsprire politicilor monetare ale băncilor centrale, pe fondul creșterii inflației globale.

pixabay.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *