Oficiali ruși: Țara poate accelera economia pompând până la 97 de miliarde de dolari fără a alimenta riscuri inflaționiste

Puncte cheie

vladimir putin, rusia, presedinte rus, kremlin, moscova, stadion, jocurile olimpice, beijing Sursa foto; WANG Zhao / AFP

Rusia poate stimula economia cu 85-97 de miliarde de dolari fără a alimenta riscuri inflaționiste semnificative, a declarat miercuri un înalt oficial, scrie Reuters.

Inflația anuală din Rusia a crescut la un maxim din ultimii șapte ani, de 16,70%, în timp ce rubla și comerțul exterior au scăzut după ce țările occidentale au impus sancțiuni pentru conflictul din Ucraina.

Rusia și-a majorat rata cheie a dobânzii pentru a încerca să reducă volatilitatea, a introdus controale de capital, a interzis deținătorilor străini de active rusești să vândă investiții și a oferit peste 1 trilion de ruble în plăți sociale și sprijin afacerilor.

Analize Economedia

inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta
452710313_472208142236025_2821867466000769013_n
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
tineri joburi IUF- The International University Fair
crestere economica, grafic
bani, lei, moneda
noii directori de la Transelectrica - Economedia
crestere economica grafic calcule foto pexels-pixabay
retea electrica - Transelectrica
Ford Courier Craiova Otosan (1)
Schaeffler Romania 1

„Avem anumite limite macroeconomice în care lucrăm”, a spus prim-vicepremierul Andrei Belousov. „Am înțeles mai mult sau mai puțin limitele care ne permit să lucrăm fără a crește presiunea asupra inflației”.

Unii ruși s-au grăbit să cumpere alimente esențiale în primele zile după ce Moscova a lansat ceea ce numește „operațiune militară specială” în Ucraina, pe 24 februarie.

Până la sfârșitul lunii martie, cererea pentru cele mai populare bunuri importante din punct de vedere social a început să se stabilizeze, a spus Belousov. Cu toate acestea, prețurile la zahăr, cartofi, ceapă, morcov și sfeclă roșie au crescut cu 50%-60% după sancțiunile anunțate.

Prețul produselor ca sarea, făina și cerealele au crescut cu 10%-20%, stocurile fiind acum suficiente pentru cinci până la șase săptămâni, a spus el, în comparație cu mai mult de două săptămâni pentru zahăr și 10-12 săptămâni pentru alimente pentru copii și conserve.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: