Oficiali ruși: Țara poate accelera economia pompând până la 97 de miliarde de dolari fără a alimenta riscuri inflaționiste

Pe scurt

Articolul integral continuă mai jos
vladimir putin, rusia, presedinte rus, kremlin, moscova, stadion, jocurile olimpice, beijing Sursa foto; WANG Zhao / AFP

Rusia poate stimula economia cu 85-97 de miliarde de dolari fără a alimenta riscuri inflaționiste semnificative, a declarat miercuri un înalt oficial, scrie Reuters.

Inflația anuală din Rusia a crescut la un maxim din ultimii șapte ani, de 16,70%, în timp ce rubla și comerțul exterior au scăzut după ce țările occidentale au impus sancțiuni pentru conflictul din Ucraina.

Rusia și-a majorat rata cheie a dobânzii pentru a încerca să reducă volatilitatea, a introdus controale de capital, a interzis deținătorilor străini de active rusești să vândă investiții și a oferit peste 1 trilion de ruble în plăți sociale și sprijin afacerilor.

Analize Economedia

sua dolari drapel ajutor steag flag us bani karolina-grabowska-4386425
recesiune
tineri programatori foto
Corinthia
criza de ouă din SUA
2265634-800x534
retea electrica - Transelectrica
digitalizare, calculator, cod, programare
statele unite, sua, washington, china, beijing, putere, geopolitica, razboi economic comercial, sanctiuni economice
antreprenoare, femeie, business, tech
tineri joburi IUF- The International University Fair
parc nufarul
economie razboi bani
romania germania
Concedieri scaderi economie
industrie forta de munca somaj industrial uzina fabrica manufactura muncitor muncitor necalificat
blindate, armata, militar
Bugetul familiei, bani
dambovita arena aci
afacere semnare contract pexels
șantier aeroport craiova
costuri, cladiri, birouri, angajati
software, calculator, IT
CV locuri de munca job
MixCollage-21-Dec-2024-07-15-PM-1798
economie 2024
grafic crestere dreamstime
tranzactii calcula fuziuni
locuinta constructii bricolaj
salariu, bani, lei

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

- articolul continuă mai jos -

„Avem anumite limite macroeconomice în care lucrăm”, a spus prim-vicepremierul Andrei Belousov. „Am înțeles mai mult sau mai puțin limitele care ne permit să lucrăm fără a crește presiunea asupra inflației”.

Unii ruși s-au grăbit să cumpere alimente esențiale în primele zile după ce Moscova a lansat ceea ce numește „operațiune militară specială” în Ucraina, pe 24 februarie.

Până la sfârșitul lunii martie, cererea pentru cele mai populare bunuri importante din punct de vedere social a început să se stabilizeze, a spus Belousov. Cu toate acestea, prețurile la zahăr, cartofi, ceapă, morcov și sfeclă roșie au crescut cu 50%-60% după sancțiunile anunțate.

Prețul produselor ca sarea, făina și cerealele au crescut cu 10%-20%, stocurile fiind acum suficiente pentru cinci până la șase săptămâni, a spus el, în comparație cu mai mult de două săptămâni pentru zahăr și 10-12 săptămâni pentru alimente pentru copii și conserve.