Împrumutul forței de muncă, noua soluție flexibilă de recrutare pentru angajatori

angajati, companii, business Sursă foto: Unsplash

Împrumutul forţei de muncă este tot mai acceptat atât în ​​rândul companiilor, cât și în rândul angajaților, iar adaptarea la flexibilitate devine şi mai necesară, scrie Infostart Ungaria, citată de Rador.

Preşedintele Asociaţiei Agenţiilor de Muncă Temporară, Gábor Csizmadia, a vorbit în cadrul unei emisiuni difuzate de postul InfoRádió din Ungaria despre motivul necesităţii acestei adaptări.

Din ce în ce mai mulţi optează pentru angjarea temporară a forţei de muncă. Din partea angajatorului, printre altele, flexibilitatea și lipsa de administrare sunt în favoarea acestei forme de angajare, iar pentru angajaţi principala atracţie este angajarea rapidă, rezultă din datele unui sondaj de opinie efectuat în rândul mai multor companii lider pe piață de Asociaţia Agenţiilor de Muncă Temporară din Ungaia.

Analize Economedia

sua dolari drapel ajutor steag flag us bani karolina-grabowska-4386425
recesiune
tineri programatori foto
Corinthia
criza de ouă din SUA
2265634-800x534
retea electrica - Transelectrica
digitalizare, calculator, cod, programare
statele unite, sua, washington, china, beijing, putere, geopolitica, razboi economic comercial, sanctiuni economice
antreprenoare, femeie, business, tech
tineri joburi IUF- The International University Fair
parc nufarul
economie razboi bani
romania germania
Concedieri scaderi economie
industrie forta de munca somaj industrial uzina fabrica manufactura muncitor muncitor necalificat
blindate, armata, militar
Bugetul familiei, bani
dambovita arena aci
afacere semnare contract pexels
șantier aeroport craiova
costuri, cladiri, birouri, angajati
software, calculator, IT
CV locuri de munca job
MixCollage-21-Dec-2024-07-15-PM-1798
economie 2024
grafic crestere dreamstime
tranzactii calcula fuziuni
locuinta constructii bricolaj
salariu, bani, lei

Gábor Csizmadia a declarat că piaţa forţei de muncă este foarte oscilantă, iar „firmele mai mici nu sunt pregătite din punct de vedere al managementului resurselor umane pentru a face faţă acestor schimbări flexibile, fie sub aspect administrativ, fie sub aspectul recrutării forţei de muncă, şi chiar şi în cazul unor companii multinaționale pot avea loc mișcări de personal, nevoi ad-hoc, care impun implicarea serviciilor externe”.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

- articolul continuă mai jos -

Cele două argumente principale în favoarea solicitării unui ajutor extern sunt: flexibilitatea şi economisirea de timp şi energie în procesul de recrutare, selectare şi intervievare a forţei de muncă.

În opinia lui Gábor Csizmadia, astfel o firmă îşi poate diminua şi propriile fluctuații interne, deoarece perioada de angajare temporară (1-6 luni) este acea perioadă în care au loc cele mai multe concedieri la un angajat, în cazul angajării normale. Însă, în cazul împrumutului forței de muncă atât salariile, cât și costurile de angajare sunt suportate de „creditor”, însă trebuie încheiat un contract de prestări de servicii cu „chiriaşul”.

Referitor la cât de des contractul de închiriere devine definitiv, Gábor Csizmadia a menţionat: „Sunt firme care sunt atât de expuse mişcărilor pieţei încât nu îşi permit ca forța de muncă să devină propriul lor statut, tocmai din cauza nevoii de flexibilitate”.

Împrumutul forţei de muncă apare aproape în toate  sectoarele de servicii, producția industrială fiind un sector caracteristic din acest punct de vedere. Dintre cei intervievaţi în cadrul sondajului realizat de Asociaţia Agenţiilor de Muncă Temporară din Ungaria, 75% au fost lucrători specializaţi, iar 20% muncitori calificaţi, a mai precizat Gábor Csizmadia, care a adăugat că o paletă și o varietate mult mai mare îi așteaptă pe cei care doresc să intre pe piața muncii ca lucrători temporari.