Apple estimează că problemele lanțului de aprovizionare vor produce un impact de 8 miliarde de dolari

Apple Sursă foto: Unsplash

Directorii Apple au avertizat că grupul ar putea suporta un impact de până la 8 miliarde de dolari în trimestrul curent din cauza penuriei lanțului de aprovizionare și închiderea fabricilor din China, subliniind faptul că provocările generate de pandemie sunt departe de a fi încheiate pentru cea mai valoroasă companie din lume, scrie Financial Times.

„Ne așteptăm ca aceste constrângeri să fie în intervalul de la 4 miliarde de dolari până la 8 miliarde de dolari, ceea ce este substanțial mai mare decât ceea ce am experimentat în timpul trimestrului martie”, a declarat directorul executiv al departamentului financiar al Apple, Luca Maestri.

Acțiunile Apple, care au crescut cu 4,5% în sesiunea de tranzacționare de joi. Comentariul pesimist cu privire la problemele lanțului de aprovizionare a venit după ce rezultatele Apple din trimestrul martie au arătat o creștere de 6% a profitului net la 25 de miliarde de dolari, devenind al treilea trimestru cel mai profitabil înregistrat de Apple.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

Comentarii

  1. Incetati sa mai venerati o religie marketista.

    Apple sunt produse net-inferioare ‘for the buck’ si asa au fost mereu, excluzand momentul lansarii primului ‘destept'(ce-a-ndobitocit lumea).

    Valoarea lor reala e undeva la maxim 450 miliarde $, restul sunt actiuni ilegale permise legal de US(buybacks).

    OS-ul lor e zdrente, mereu vulnerabil, desi bazat pe BSD, closed-source cap-coada + practici anti-competitive cat cuprinde.

    Subventionati un brand anti-capitalist ce functioneaza doar datorita unui capitalism bolnav/consumator irational.

    Dorinta de-a te ‘remarca’ denota un complex de inferioritate ce hraneste tot acest ‘status-game’ nociv.

    Omenirea are probleme fundamentale generate de educatii precare si necesita pe cele academice la scara larga, deci considerati magnitudinea.

Comments are closed.

Comentarii

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.