La începutul acestei săptămâni, cu ocazia conferinţei WWDC 2022, Apple anunţa Pay Later, un serviciu care permite achiziţii în patru rate împărţite pe şase săptămâni, fără dobândă sau comision. Serviciul de tip „cumpără acum, plăteşte mai târziu” al Apple va fi gestionat de o subsidiară proaspăt înfiinţată, numită Apple Financing, transmite News.ro.
Pay Later, care va fi disponibil iniţial în Statele Unite, va fi integrat în Apple Pay şi disponibil în cazul achiziţiilor de la comercianţi care aleg să ofere această facilitate.
Între timp, Bloomberg a aflat că Apple va gestiona aceste împrumuturi prin intermediul unei subsidiare, numite Apple Financing, care a primit toate autorizaţiile necesare în statele americane în care va opera.
Goldman Sachs, care gestiona serviciile financiare oferite de Apple până acum, mai are doar rolul de a emite datele pentru cardurile Mastercard folosite pentru plăţi.
În acelaşi timp, Apple lucrează la propriul sistem de procesare a plăţilor, pe care-l numeşte, sugestiv, Breakout. Compania americană mai lucrează şi la alte instrumente financiare, precum cele de analiză a fraudei şi calculare a dobânzii.
Cu această mutare, Apple intră serios pe piaţa serviciilor financiare, folosind pentru asta o tactică la care a apelat cu succes în ultimii ani în cazul componentelor hardware – dezvoltarea internă a produselor şi componentelor pentru care, anterior, se baza pe alte companii (vezi Intel, Qualcomm).