Șeful UniCredit: Renunţarea gratuită la subsidiara rusă a UniCredit ar fi greşită “din punct de vedere moral” și nu e în conformitate cu sancțiunile internaționale

Unicredit pixabay.com

Renunţarea gratuită la subsidiara rusă a UniCredit ar fi greşită din punct de vedere moral, a afirmat marţi directorul general al grupului bancar italian, Andrea Orcel, transmite agenția Reuters, citată de News.ro.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

- articolul continuă mai jos -

UniCredit, care are aproximativ 4.000 de angajaţi şi 1.500 de clienţi de tip corporate în Rusia, a decis să deprecieze valoarea operaţiunilor sale din Rusia cu aproape două miliarde de euro în primul trimestru al acestui an. UniCredit deţine a 14-a mare bancă a ţării şi studiază alternative, inclusiv ieşirea de pe piaţa Rusiei, în urma invadării Ucrainei.

“O depreciere a activelor şi apoi să facem cadou subsidiara nu este în conformitate cu sancţiunile şi, în opinia noastră, este greşită din punct de vedere moral”, a declarat Orcel la o conferinţă privind educaţia financiară.

Analize Economedia

sua dolari drapel ajutor steag flag us bani karolina-grabowska-4386425
recesiune
tineri programatori foto
Corinthia
criza de ouă din SUA
2265634-800x534
retea electrica - Transelectrica
digitalizare, calculator, cod, programare
statele unite, sua, washington, china, beijing, putere, geopolitica, razboi economic comercial, sanctiuni economice
antreprenoare, femeie, business, tech
tineri joburi IUF- The International University Fair
parc nufarul
economie razboi bani
romania germania
Concedieri scaderi economie
industrie forta de munca somaj industrial uzina fabrica manufactura muncitor muncitor necalificat
blindate, armata, militar
Bugetul familiei, bani
dambovita arena aci
afacere semnare contract pexels
șantier aeroport craiova
costuri, cladiri, birouri, angajati
software, calculator, IT
CV locuri de munca job
MixCollage-21-Dec-2024-07-15-PM-1798
economie 2024
grafic crestere dreamstime
tranzactii calcula fuziuni
locuinta constructii bricolaj
salariu, bani, lei

“Am face un cadou în valoare de aproximativ trei miliarde de euro cuiva care probabil este într-o conducere căreia am hotărât să ne opunem”, a explicat şeful UniCredit.

Acesta a adăugat că UniCredit şi-a redus expunerea la Rusia, dar o plecare abruptă din ţară i-ar afecta pe cei 4.000 de angajaţi şi pe clienţii băncii, care sunt companii europene care încearcă de asemenea să se distanţeze de Moscova.

“Dacă întrerupem asta fără tranziţia cuvenită, aceste companii sunt imediat în genunchi şi nu în acest sens vom lovi Rusia, vom lovi corporaţiile din Europa care încearcă să se retragă”, a afirmat Orcel.

Surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul au declarat pentru Reuters că UniCredit a discutat cu licitatorii locali, dar escaladarea sancţiunilor occidentale a afectat aceste eforturi, determinând extinderea căutărilor în ţări cum ar fi China şi India, unde cumpărătorii ar fi deschişi la chilipiruri.

Investitorii din China, India sau Turcia, ţări care nu susţin sancţiunile contra Rusiei, ar putea fi interesate de active ale căror preţuri au scăzut după ieşirea firmelor occidentale, în urma războiului din Ucraina