Industria jocurilor de noroc online critică majorarea taxei de retragere de la 1% la 40%: Va determina o migrare a jucătorilor către zona site-urilor ilegale

gambling, jocuri de noroc, pariuri, pacanele Sursa foto: Pixabay

Impunerea unei taxe de 40% pe retrageri în domeniul jocurilor de noroc va avea ca efect direct, în segmentul gamblingului online, reducerea numărului de jucători de pe site-urile licențiate în România și migrarea lor către o zona site-urilor ilegale, nelicențiate în România, afirmă Asociația Organizatorilor de Jocuri de Noroc la Distanță (AOJND), organizație ce reprezintă principalii operatori de jocuri de noroc la distanță (online).

Asociația susține că pierderile vor fi pentru toate părțile – jucători, operatori licențiați dar și Guvern, ale cărui venituri, în loc să crească, vor scădea pe termen scurt și mediu.

În România, statisticile arată că aproximativ 90% din totalul jocurilor online se desfășoară pe site-uri licențiate în România, arată jucătorii din piață.

Analize Economedia

sua dolari drapel ajutor steag flag us bani karolina-grabowska-4386425
recesiune
tineri programatori foto
Corinthia
criza de ouă din SUA
2265634-800x534
retea electrica - Transelectrica
digitalizare, calculator, cod, programare
statele unite, sua, washington, china, beijing, putere, geopolitica, razboi economic comercial, sanctiuni economice
antreprenoare, femeie, business, tech
tineri joburi IUF- The International University Fair
parc nufarul
economie razboi bani
romania germania
Concedieri scaderi economie
industrie forta de munca somaj industrial uzina fabrica manufactura muncitor muncitor necalificat
blindate, armata, militar
Bugetul familiei, bani
dambovita arena aci
afacere semnare contract pexels
șantier aeroport craiova
costuri, cladiri, birouri, angajati
software, calculator, IT
CV locuri de munca job
MixCollage-21-Dec-2024-07-15-PM-1798
economie 2024
grafic crestere dreamstime
tranzactii calcula fuziuni
locuinta constructii bricolaj
salariu, bani, lei

AOJND estimează că o astfel de taxă ar reduce cu peste 50% taxele plătite de operatorii de jocuri de noroc prin reducerea activității. În plus, ar obliga operatorii la reducerea drastică a investițiilor în unități de dezvoltare de software locale, în publicitate, dar mai ales în ceeea ce privește sponsorizarea sportului românesc.

Premierul Nicolae Ciucă le-a transmis luni liderilor PNL reuniți în ședință principalele măsuri fiscale decise după negocierile cu PSD. Una dintre modificări este că impozitarea companiilor care operează jocurile de noroc crește la 40%.

Reamintim însă că în momentul de față taxa de retragere a câștigurilor din jocurile de noroc online este de 1%, în mare parte din cazuri.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

- articolul continuă mai jos -

Conform unui advertorial al industriei publicat în Ziarul Bursa, taxele ce îi vizează pe românii care participă la jocuri de noroc online sunt următoarele:

– Taxă la depunere (taxă de viciu) – taxă 2% din suma depozitată (de exemplu depui 100 RON, iar în contul de joc ajung 98 RON)

– Taxă la retragere (impozit pe câştig) – impozit începând cu 1% din suma retrasă din cont. Acest impozit pe câştig se calculează în funcţie de valoarea fiecărei retrageri efectuate, astfel:

– Retragere până la 66.750 RON – impozit 1% din suma retrasă

– Retragere între 66.751 RON şi 445.000 RON – impozit fix 667,5 RON + 16% pentru ce depăşeşte suma de 66.750 RON

– Retragere de peste 445.000 RON – impozit fix 61.187,5 RON + 25% pentru ce depăşeşte suma de 445.000 RON

Asociația Organizatorilor de Jocuri de Noroc la Distanță (AOJND) a fost înființată în 2017, iar membrii săi sunt: Betfair, eFortuna, Netbet, PokerStars, SportingBet, Stanleybet, Unibet, Baumbet, Betano, Circus, Maxbet, Efbet, Public Win, WinMaster.