Capacitatea de cazare turistică în funcţiune a structurilor de primire turistică a fost în primul semestru al acestui an cu 6,7% mai mare comparativ cu perioada similară din 2021, conform datelor centralizate de Institutul Naţional de Statistică și citate de Agerpres.
Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:
- articolul continuă mai jos -
În primele şase luni din 2022, hotelurile au deţinut cea mai mare pondere în totalul capacităţii de cazare turistică în funcţiune (58,6%), fiind urmate de pensiuni agroturistice (15,6%), pensiuni turistice (11,4%), vile turistice (4,3%), hosteluri (3,4%) şi moteluri (2,9%). Restul tipurilor de structuri de primire turistică cu funcţiuni de cazare turistică au reprezentat 3,8% în totalul capacităţii de cazare turistică în funcţiune.
Indicele de utilizare netă a capacităţii de cazare turistică în funcţiune a fost în perioada menţionată de 24,2% pe total structuri de primire turistică.
Numărul de turişti români cazaţi în structurile de primire turistică cu funcţiuni de cazare au reprezentat 85,8% din total sosiri. Comparativ cu semestrul I 2021, numărul sosirilor a crescut cu 35,4% pe total, numărul de sosiri ale turiştilor români înregistrând o creştere cu 23,5%, iar cel al turiştilor străini o urcare cu 221,2%.
Numărul de înnoptări ale turiştilor români a reprezentat 84,1% din total înnoptări, fiind în creştere cu 34,6%. Numărul de înnoptări ale turiştilor români s-a majorat cu 21,4%, iar cel al turiştilor străini cu 215%.