Revolut despre recentul atac asupra platformei: Hackerii au accesat date parţiale ale cardurilor, nume, adrese fizice, numere de telefon şi adrese de e-mail/ Nu au fost accesate fonduri. Atacul a declanşat şi o campanie de phishing

Card Revolut Sursa foto: Facebook/Revolut

Revolut anunţă că a fost atacată de hackeri, care au dobândit acces la datele câtorva zeci de mii de clienţi. În documentele prezentate autorităţilor din Lituania, Revolut spune că au fost afectaţi 50.150 de clienţi. 20.687 dintre aceştie sunt din zona economică europeană. transmite News.ro.

Pe 10 septembrie, Revolut a detectat un atac, anunţă purtătorul de cuvânt Michael Bodansky. Atacul a fost izolat până a doua zi dimineaţa, însă nu înainte ca hackeri să obţină datele unui procent de 0,16% dintre clienţi.

În documentele prezentate autorităţilor din Lituania, Revolut spune că au fost afectaţi 50.150 de clienţi. 20.687 dintre aceştie sunt din zona economică europeană.

Analize Economedia

inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta
452710313_472208142236025_2821867466000769013_n
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
tineri joburi IUF- The International University Fair
crestere economica, grafic
bani, lei, moneda
noii directori de la Transelectrica - Economedia
crestere economica grafic calcule foto pexels-pixabay
retea electrica - Transelectrica
Ford Courier Craiova Otosan (1)
Schaeffler Romania 1

În mesajele trimise clienţilor afectaţi, compania spune că nu au fost accesate fonduri, numere de carduri, parole sau PIN-uri. Hackerii au accesat doar date parţiale ale cardurilor, nume, adrese fizice, numere de telefon şi adrese de e-mail.

Compania susţine că atacatorii au folosit „social engineering” pentru a dobândi acces la baza de date. Asta, de obicei, implică păcălirea unui angajat al companiei, care ajunge să-şi dea datele de acces.

Atacul a declanşat şi o campanie de phishing, avertizează Revolut, care le recomandă clienţilor să fie atenţi la mesajele pe care le primesc în legătură cu serviciile companiei şi să nu dea datele de logare.

Oficialii companiei spun că a fost formată o echipă specială, care va monitoriza conturile clienţilor, pentru a se asigura că banii şi datele personale ale acestora sunt în siguranţă.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: