ANAF a descoperit în octombrie, la persoane fizice, venituri suplimentare de peste 30 de milioane de lei care nu au putut fi justificate / Pe primul loc, o persoană din Bihor, cu 12,5 milioane de lei / Ce spune șeful ANAF despre românii care au carduri Revolut

Lucian Ovidiu Heius, presedinte ANAF Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Preşedintele Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), Lucian Ovidiu Heiuş, a anunţat că în luna octombrie au fost descoperite la persoane fizice venituri suplimentare de peste 30 de milioane de lei care nu au putut fi justificate.

Lucian Heiuş a declarat că pe primul loc s-a situat o persoană fizică din judeţul Bihor unde inspectorii ANAF au constatat un venit suplimentar de 12,5 milioane de lei. 

“ În luna octombrie am constatat venituri suplimentare de 30,7 milioane de lei. Creanţele fiscale aferente acestor venituri suplimentare sunt în valoare de 5,9 milioane de lei, iar primele trei persoane ca şi diferenţa veniturilor declarate şi veniturile estimate de noi sunt următoarele. La o persoană fizică din judeţul Bihor s-a constatat un venit suplimentar de 12,5 milioane de lei, la o persoană din judeţul Satu Mare  – o diferenţă de 7,9 milioane de lei şi la o persoană din Bucureşti din Sectorul 1, o diferenţă de 7,2 milioane de lei. Deci sunt sume mari la care am descoperit aceste diferenţe nedeclarate şi care nu au putut să fie justificate”, a afirmat preşedintele ANAF.

Pe de altă parte, Lucian  Heiuş a fost întrebat, vineri, într-o conferinţă de presă, dacă are o estimare a sumelor pe care românii le ţin în Revolut şi nu le-au declarat.  

El  afirmat că nu ştie câţi români au cont în Revolut şi câţi bani deţin pe acel card, precizând că banca din Lituania care deţine acest serviciu financiar pune la dispoziţia autorităţilor române orice informaţie solicitată. El a precizat că dacă o persoană crede că poate pune în Revolut nişte bani pe care nu îi poate justifica, iar inspectorii antifraudă nu îi pot găsi, atunci se înşală.

“Putem să spunem că fiecare îşi ţine banii în orice bancă pentru că şi Revolutul a devenit o bancă. Eu nu pornesc de la ideea că toată lumea care are cardul pe Revolut sau foloseşte Revolut îi ţine ca să ascundă ceva. Nu vă pot spune şi nu ştiu astăzi câţi bani şi câţi români au pe conturi în Revolut, dar vă pot spune foarte clar că lucrăm foarte bine cu această bancă, care are sediu în Lituania şi facem un schimb de informaţii într-un timp foarte scurt şi ne pun la dispoziţie orice informaţie pe care noi o solicităm. Dacă cineva îşi imaginează că ai nişte bani, că nu-i poţi justifica şi i-ai pus pe un card din ăsta, nu-i găsim, se înşală”, a declarat preşedintele ANAF.

 

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *