Acţiunile europene au atins joi cele mai reduse niveluri de mai mult de un an. Cădere semnificativă pentru acțiunile germane

Redacția iun. 24, 2022 0 comentarii
Tranzactii bursa

Acţiunile europene au atins joi cele mai reduse niveluri de mai mult de un an, din cauza îngrijorărilor provocate de încetinirea activităţilor de afaceri în zona euro, transmite agenția Reuters, citată de News.ro. Acţiunile germane au coborât cu 1,8%, după ce guvernul a declanşat starea de alarmă în cadrul planului de urgenţă legat de aprovizionarea cu gaze naturale.

Indicele paneuropean STOXX 600 a scăzut cu 0,8%, iar componenta bancară a pierdut 4,5%. Randamentele obligaţiunilor din zona euro au scăzut, aşa cum s-a întâmplat şi cu euro.

Indicele german DAX a coborât cu 1,8%, la cel mai redus nivel din ultimele trei luni. Indicele CAC 40 al bursei din Paris a scăzut cu 0,56%, iar indicele FTSE 100 al bursei din Londra cu 0,97%.

Un sondaj realizat de S&P Global arată că creşterea activităţilor din zona euro a încetinit semnificativ în iunie, peste aşteptări, întrucât consumatorii îngrijoraţi de facturile mari au optat să stea acasă şi să evite cheltuielile, pentru a face economii.

Indicele privind intenţiile de achiziţii ale managerilor din industria serviciilor a scăzut la 52,8, de la 56,1.

Acţiunile din sectoarele economice sensibile, între care industria auto, minieră şi cea a petrolului şi gazelor, au coborât cu 2%-3,6%.

Singurele sectoare unde s-au înregistrat creşteri au fost sănătatea, utilităţile şi unele mărci de lux

pixabay.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.