Acțiunile GameStop au crescut cu 50% luni, în urma unui mesaj postat online

Bursa Wall Street trader - chris liverani - unsplash Foto: Trader pe Bursa de pe Wall Street / Chris Liverani - Unsplash

Acțiunile retailerului de jocuri video GameStop au sărit cu 50% luni, după ce „Roaring Kitty”, un fost agent de marketing la o firmă de asigurări, care a declanțat raliului de acțiuni cu meme-uri din 2021, a revenit pe X.com după o pauză de trei ani din social media, scrie Reuters.

Keith Gill, cunoscut sub numele de „Roaring Kitty” pe YouTube și „DeepF***ingValue” pe Reddit, a fost un personaj cheie în așa-numitul raliu Reddit, care a văzut acțiunile GameStop să crească de până la 21 de ori în două săptămâni în ianuarie 2021, înainte de a se prăbuși la nivelurile de dinaintea creșterii în zilele următoare.

Gill a postat duminică o schiță a unui bărbat aplecat în față pe un scaun, un meme popular printre gameri care indică faptul că lucrurile devin serioase. Este prima sa postare pe X după ce a fost absent de pe platformele de socializare de la jumătatea anului 2021.

Luni, acțiunile GameStop au atins maximul ultimului an și au fost în trend pe rețeaua de socializare axată pe investitori stocktwits.com, indicând interesul investitorilor individuali. Roaring Kitty și platforma de tranzacționare cu amănuntul Robinhood erau în trend pe X.com.

Foto: Trader pe Bursa de pe Wall Street / Chris Liverani - Unsplash

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *