Aeroport în regiunea Galați – Brăila: proiect anunțat de autoritățile centrale și două consilii județene

G4Media mai 26, 2022 0 comentarii
tarom

Autoritatea Aeronautică din România a avut discuţii anul acesta cu reprezentanţii consiliilor judeţene din Galaţi şi Brăila şi va intra în parteneriat pentru construcţia unui aeroport regional în zona respectivă, a declarat joi directorul general, Nicolae Stoica, citat de Agerpres.

Anterior, AAR a încheiat un protocol de colaborare cu Consiliul Judeţean Braşov şi ROMATSA pentru finalizarea aeroportului din Braşov şi certificarea lui.

“Ne-am reorganizat. Am eliminat posturi care erau ineficiente şi doar generau costuri. Ne-am întors faţa către industrie. Am înţeles că noi, ca să ne dezvoltăm, trebuie să ajutăm industria, partenerii din aviaţie să se dezvolte. Am semnat un protocol de colaborare cu Consiliul Judeţean Braşov şi ROMATSA pentru finalizarea aeroportului Braşov şi certificarea lui. În acest protocol noi ne desfăşurăm funcţia de supervizare, participăm la şedinţe grupuri de lucru tocmai pentru a scurta timpul. Este în avantajul nostru. Cu cât mai repede se finalizează aeroportul cu atât mai repede vom avea venituri suplimentare. Toate aceste măsuri au făcut ca, în anul 2021, deşi cu venituri reduse, Autoritatea să finalizeze anul cu profit, fără ca niciun angajat al autorităţii să meargă în şomaj”, a explicat şeful Autorităţii.

“Anul acesta am avut discuţii cu alte două consilii judeţene şi vom intra iar în parteneriat pentru construcţia unui aeroport Galaţi-Brăila”, a subliniat el.

Sursa foto: Facebook/Tarom

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.