Airbus Helicopters România a livrat primele cinci elicoptere H225 reconfigurate către Ucraina

airbus helicopters romania h215

Airbus Helicopters Romania a livrat cinci elicoptere H225 reconfigurate către Ministerul de Interne al Ucrainei. Compania a semnat, în 2018 cu Ministerul de Interne ucrainean, un contract privind modificarea a 21 de elicoptere de tip H225 din configurația offshore în configurație SAR (căutare și salvare), transport tactic și aplicarea legii.

Airbus Helicopters Romania execută lucrările pentru un total de 15 din acest număr de aeronave din 2019 încoace, la sediul său din Ghimbav. Lucrările proiectului H225 includ inspecții majore pentru repunerea în stare și încorporarea de echipamente speciale precum EOS, faruri de căutare, dispozitiv Bambi de aruncare a apei și echipamente EMS.

Elicopterele nou modernizate vor fi folosite pentru misiuni de căutare și salvare în condiții dificile și intervenții aeriene pentru cazuri medicale critice, stingerea incendiilor, forțele de ordine și transport tactic.

„Proiectul H225 a fost unul dintre cele mai complexe pe care le-am avut în ceea ce privește lucrările efectuate, dar și numărul de elicoptere alocate. Am avut o echipă dedicată, colegi români și francezi făcând tot posibilul pentru a asigura servicii de înaltă calitate și suntem foarte mândri că am livrat aeronavele la timp”, a declarat Georges Durdilly, Director General Airbus Helicopters Romania.

H225 este cea mai recentă versiune din familia Super Puma a Airbus, care a acumulat peste 5,8 milioane de ore de zbor în timpul operațiunilor din întreaga lume, abordând o gamă largă de misiuni precum transportul aerian comercial, SAR, aplicarea legii, stingerea incendiilor, evacuare medicală (medevac), umanitar, ajutor în caz de dezastre și lucrări aeriene.

Modelul H225 şi versiunea sa militară – H225M – au fost selectate şi operate de 20 de ţări pentru misiuni de căutare şi salvare în întreaga lume. Airbus este prezent în România cu toate cele trei divizi ale sale: Airbus Helicopters Romania (2002) și Premium Aerotec (2009) la Brașov și Airbus Defence and Space (2005) la București.

Foto: Defenseromania.ro, Airbus

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *