Amazon, cea mai mare creștere de valoare într-o zi, cifrată la 190 miliarde de dolari. Compania a ajuns la o evaluare de 1.600 de miliarde de dolari

amazon românia sursa foto: Facebook

La o zi după ce Meta Platforms, proprietarul Facebook, a suferit cea mai profundă pierdere a valorii bursiere din istorie pentru o companie din SUA, Amazon a înregistrat cea mai mare creștere de valoare într-o zi.

Acțiunile gigantului de retail online și cloud computing au crescut cu 13,5% vineri, în urma raportului său trimestrial, extinzându-și capitalizarea de piață cu aproximativ 190 de miliarde de dolari până la sfârșitul tranzacționării.

Acest lucru a depășit câștigul record de 181 de miliarde de dolari al companiei Apple pe o zi din valoarea bursieră pe 28 ianuarie, în urma raportului trimestrial de succes al producătorului de iPhone, potrivit datelor Refinitiv.

Amazon este evaluat acum la aproximativ 1.600 de miliarde de dolari. Având în vedere că acțiunile Meta Platforms au scăzut vineri cu 0,3%, valoarea sa a fost de aproximativ 660 de miliarde de dolari.

Acțiunile Amazon au crescut după ce compania a raportat joi târziu profituri mai bune decât se aștepta și a declarat că crește prețul abonamentelor sale anuale Prime cu 17%.

sursa foto: Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *