Amazon, Gucci și Uber se află pe „zidul rușinii angajatorilor” din New York City/ Auditorul orașului New York a întocmit lista firmelor care au încălcat cel mai mult legislația muncii din Big Apple

sua usa america new york pexels2 sursa foto: Pexels

Orașul New York a lansat primul său zid al rușinii pentru angajatorii din Big Apple, care include companii precum Gucci, Lyft, Chipotle, Uber, Amazon, alături de o mulțime de alte nume mari, scrie Inc.com.

Auditorul orașului New York, Brad Lander, a lansat lista la începutul lunii septembrie, împreună cu un tablou de bord care compilează angajatorii din orașul New York care au încălcat un anumit tip de lege a muncii. Aceasta cuprinde de la hărțuire și furt de salarii până la eforturi de distrugere a sindicatelor și oferirea de condiții de muncă nesigure.

Auditorul este directorul financiar și auditorul principal al agențiilor orașului, al performanței și al cheltuielilor acestora. De asemenea, el verifică toate contractele orașului, se ocupă de soluționarea litigiilor, emite obligațiuni municipale și gestionează fondurile de pensii foarte mari ale orașului. El este ales la pentru un mandat de patru ani și poate deține funcția pentru două mandate consecutive. În 2021, auditorul avea în subordine 800 de persoane și un buget de peste 100 de milioane de dolari.

Analize Economedia

MixCollage-21-Dec-2024-07-15-PM-1798
economie 2024
grafic crestere dreamstime
tranzactii calcula fuziuni
locuinta constructii bricolaj
salariu, bani, lei
turcia, ankara, steag, flag, drapel, istanbul, alegeri
bani, lei, bancnote, cash, numerar
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta

Lista permite utilizatorilor să introducă numele unei anumite companii și să vadă încălcările acesteia. De asemenea, utilizatorii pot căuta lista după anumite încălcări. De exemplu, există secțiuni desemnate pentru „discriminare și hărțuire” și „furt de salarii”, care pot fi accesate. Atunci când se face clic pe aceste secțiuni, se afișează angajatorii vinovați de încălcarea dispoziției respective. Furt de salarii înseamnă că angajatorul nu le-a plătit angajaților toate drepturile salariale, așa cum sunt ele prevăzute în contractul de muncă sau a plătit salarii excesiv de mici.

„Atunci când companiile își fură salariile lucrătorilor, comit practici neloiale de muncă sau pun viața lucrătorilor în pericol, publicul ar trebui să poată vedea clar acest lucru”, a declarat Lander într-un comunicat de presă. „Acest instrument poate servi ca o resursă pentru lucrători, clienți, vecini și alte întreprinderi, deoarece aceștia caută să lucreze cu angajatori care respectă drepturile lucrătorilor.”

Instrumentul în sine se bazează pe datele privind încălcarea legislației muncii compilate între 2020 și 2023 la nivel local, statal și federal. Firme precum Gucci, Chipotle, Amazon și Uber  au ajuns pe așa-numitul „Employer Wall of Shame” al auditorului, o listă a angajatorilor care au comis cele mai multe încălcări în ultimii ani.

Tabloul de bord al încălcărilor angajatorilor, care se întinde pe 234 de pagini, este în sine vast și nu conține doar companii mari. Numeroase întreprinderi mici au intrat, de asemenea, pe listă.

Biroul auditorului nu este singura agenție care rușinează public întreprinderile. Departamentul de salubritate al orașului New York a atras atenția pe rețelele de socializare asupra întreprinderilor care își aruncă necorespunzător gunoiul. Săptămâna aceasta, Blank Street Coffee, cu sediul în New York, a fost criticată pentru că a aruncat pe trotuar saci de gunoi, în loc să pună sacii de gunoi în coșurile de gunoi.

La rândul său, Departamentul Muncii din statul New Jersey utilizează propriul său instrument de criticat angajatorii, denumit WALL (Workplace Accountability in Labor List), pentru a ține sub observație întreprinderile vinovate de comportament inadecvat. Și sindicatul Teamsters își afișează propriul zid al rușinii dedicat angajatorilor care comit practici neloiale de muncă.

Scopul acestor campanii publice este de a stimula un comportament mai bun în rândul angajatorilor. Nu este clar dacă acestea au efectul dorit, deoarece programul din New York, cel puțin, este nou.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: