Antreprenor, despre neintrarea României în Schengen: Mediul de business suferă și pierde bani și timp pentru noi investiții care ar ajuta economia țării

Roxana Epure

Blocarea aderării României la Spațiul Schengen este considerată „o mare nedreptate”, fiind doar o înțelegere între Olanda și Austria, care caută pretexte să izoleze țara noastră de această zonă pentru care îndeplinește condițiile tehnice de intrare, este de părere Roxana Epure, antreprenor în IT, proprietara companiei NextUp Solutions. Potrivit acesteia, mediul de business românesc are de suferit, pierzând bani și timp pentru noi investiții și dezvoltări care ar ajuta economia locală. Aceasta spune că business-urile pierde posibilitatea creșterii cu 30% anual, iar în cazul agenților economici care importă sau exportă pierderea este și mai mare.

„Ținerea României în afara spațiului Schengen este o mare nedreptate având în vedere că sunt deja câțiva ani de când îndeplinim condițiile tehnice de aderare. Se pare că o înțelegere între Olanda și Austria ne ține pentru o scurtă perioadă pe tușă. Cele două țări au agende politice și economice interne (meschine) pe care și le promovează votând împotriva României. Eforturile țării noastre de a aduce valoare în toate inițiativele politice și economice regionale promovate de Uniunea Europeană sunt duse în derizoriu de două state mici care caută pretexte să ne izoleze”, punctează Roxana Epure, Managing Partner NextUp Solutions.

Ca antreprenor în legătură directă cu 5.000 de firme, în special din transport, retail, ecommerce, turism și producție, care depind și de importuri, Roxana Epure, Mananging Partner NextUp Solutions, subliniază că mediul de afaceri românesc este direct afectat de lipsa prezenței României în Spațiul Schengen.

„Mediul de business din România este afectat direct, având de suferit, deoarece pierde bani și timp care înseamnă tot bani, de care ar putea beneficia economia locală. Transporturile sunt mai scumpe, birocrația mai mare și datele de livrare mult mai puțin precise când ai de trecut un număr de granițe, în special în cazul transportului rutier. De asemenea, operatorii români de transport sunt supuși unor abuzuri arbitrare din partea unor autorități vamale care nu au ce căuta acolo”, adaugă Roxana Epure, Managing Partner NextUp Solutions. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *