Apple vrea să livreze în acest an 85 de milioane de telefoane iPhone 15, model care va fi lansat în toamnă/ Compania dorește să obțină vânzări comparabile cu cele de anul trecut 

Apple Sursă foto: Unsplash

Compania americană Apple a cerut furnizorilor să îi producă aproximativ 85 de milioane de telefoane iPhone 15 în acest an, o cifră comparabilă cu cea de anul trecut, informează Bloomberg News citând surse din apropierea subiectului, scrie Agerpres.

Potrivit acestor surse, Apple intenţionează să menţină constante livrările de telefoane iPhone, în pofida problemelor cu care se confruntă economia mondială şi a estimărilor referitoare la un declin al pieţei totale de smartphone-uri în acest an. Mai mult, Apple analizează posibilitatea de a majora preţurile pentru modelele de telefoane iPhone Pro, au adăugat sursele care au dorit să îşi păstreze anonimatul.

Evoluţia afacerilor Apple, cea mai valoroasă companie din lume, se răsfrânge asupra economiei mondiale, influenţând afacerile pentru mii de furnizori şi locurile de muncă pentru milioane de persoane din SUA, China, Vietnam şi India. Acţiunile Apple au înregistrat o creştere de aproape 50% în acest an, ceea ce a dus capitalizarea de piaţă a companiei la 3.000 de miliarde de dolari.

În acest an, Apple și-a revizuit estimările pentru telefoanele iPhone din gama entry-level, cu aproximativ două milioane de unităţi, din cauza unor probleme la producţia senzorilor de imagine, dar va compensa această scădere prin comenzi mai mari pentru modelele mai scumpe iPhone Pro, au dezvăluit sursele.

De asemenea, au existat unele probleme minore cu ecranele noilor telefoane iPhone, însă aceste probleme ar urma să fie rezolvate în maximum două săptămâni şi nu vor avea un impact major asupra producţiei generale, au adăugat sursele.

Prognozele referitoare la livrarea a 85 de milioane de telefoane iPhone în acest an sunt uşor mai mici decât ţinta iniţială de 90 de milioane de unităţi, stabilită de Apple în precedenții doi ani. Însă grupul american nu a putut să îşi atingă aceste obiective din cauza problemelor în aprovizionarea cu cipuri în 2021 şi a restricţiilor impuse în 2022 în China în contextul pandemiei de Covid.

Sursă foto: Unsplash

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *