Atelierele CFR Grivița vând 4.500 mp din platforma de 135.000 mp de pe Calea Griviței

Ateliere CFR Sursa foto: Google Maps

Adunarea Generală Extraodinară a Acţionarilor a Atelierele CFR Griviţa Bucureşti a aprobat recent vânzarea unui teren 4.500 mp din totalul de 135.503 mp deținuți de societate pe Calea Grivița.

Potrivit calculelor Economedia, cum terenul din zonă costa și peste de la 500, 550 euro mp, dar poate ajunge și 700-1.000 de euro/mp, în funcție de oportunitățile oferite și de amplasare, Atelierele CFR Grivița ar putea obține minimum 2,5 milioane de euro, dar prețul ar putea urca până la 4-5 milioane de euro.

Atelierele CFR Grivița S.A este o societate reparatoare de material rulant cu specific și tradiție în efectuarea serviciului de întreținere, reparare, modernizare și reconstrucție a vagoanelor de călători. De asemenea în cadrul societății sunt întreținute și reparate o gamă largă de vagoane de marfă.

Uzina „Atelierele CFR Grivița” a fost creată în anul 1897 pentru reparația locomotivelor cu abur și a vagoanelor de călători, parcurgând în decursul timpului o serie de etape în evoluția tehnică și tehnologică. Compania repară, în prezent, vagoane de călători pentru traficul intern și internațional a vagoanelor cu regim special, dormitoare, cușete, restaurante, saloane, trenuri de epoca și vagoane pentru uzul administrației.

Compania a raportat un rezultat brut de 3,5 milioane de lei pentru primele nouă luni din 2021, în scădere masivă de la 30,5 milioane de lei în primele nouă luni ale anului 2020, și o creștere a cifrei de afaceri la 48,5 milioane de lei, de la 42,8 milioane de lei anul trecut.

Compania cu 25,5 milioane de lei capitalizare este controlată în proporţie de 92,7% de Asociaţia Salariaţilor Atelierele CFR Griviţa.

Atelierele CFR Grivița sunt cunoscute pentru celebra grevă a ceferiștilor din 1933, care a dus la ciocniri între lucrătorii de cale ferată și jandarmi, precum și la moartea a șapte persoane, între care și Vasile Roaită, un tânăr lucrător a cărui imagine a fost folosită ulterior de aparatul de propagandă al regimului comunist.

Sursa foto: Google Maps

Comentarii

  1. Ma numesc Donie Radu și după cum bine stiti, tata a lucrat în Grivița. Înțeleg ca în urma vânzării de teren, toți acționari vor beneficia de o anumita suma de bani. Din câte știu și tatăl meu a cumpărat acțiuni. Cum pot afla mai multe detalii în legătură cu aceasta ? Va mulțumesc anticipat și aștept un răspuns.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *