Audi a plănuit majorarea investiției în electrificare la 18 miliarde de euro până în 2026

audi masina auto Sursa Foto: Pexels.com

Audi și-a majorat estimările de investiții în electrificarea mașinilor la 18 miliarde de euro din 2022 până în 2026. În ultima rundă de planificare în urmă cu un an, Audi a evaluat investiția în electrificare pentru anii 2021 până în 2025 la 15 miliarde de euro.

Săptămâna trecută, Volkswagen, proprietarul Audi, a decis să investească 89 de miliarde de euro în tehnologii viitoare precum electromobilitatea și digitalizarea. Pentru prima dată, aceste tehnologii viitoare reprezintă mai mult de jumătate din totalul investițiilor din grup.

O comparație directă cu Audi este dificilă: în timp ce grupul a rezumat tehnologiile viitoare, Audi evidențiază investițiile în electrificare și hibridizare cu cele 18 miliarde de euro – fără digitalizare. Cu 37 de miliarde de euro în investiții totale până în 2026, electrificarea reprezintă 48%.

Pe drumul către viitorul electric – ultimul motor cu ardere urmează să fie vândut în 2033 – Audi a emis un nou obiectiv intermediar: până în 2025, compania vrea să aibă peste 20 de modele complet electrice în gamă. Aici, însă, trebuie luată în considerare metoda obișnuită de numărare a producătorilor de mașini: Q4 e-tron și Q4 e-tron Sportback contează ca modele independente, la fel ca și Audi e-tron GT și Audi RS e-tron GT.

„Actuala rundă de planificare reflectă traiectoria noastră accelerată viitoare. Pe baza acestei planificări de investiții, atenția plăților noastre în avans până în 2026 este destul de clar pe implementarea consecventă a foii de parcurs cu o ofensivă cuprinzătoare de produse a modelelor complet și parțial electrice”, spune Jürgen Rittersberger, membru al Consiliului pentru Finanțe și Afaceri Juridice.

„Rata schimbării în societatea noastră crește rapid”, spune CEO-ul Audi, Markus Duesmann. „Din acest motiv, ne accelerăm transformarea către o mobilitate neutră din punct de vedere climatic. Pentru noi, un model de afaceri durabil este destul de clar o chestiune de abordare și responsabilitate.”

În declarație, Audi menționează și investițiile în creștere în infrastructura de încărcare: de exemplu, se referă la extinderea rețelei Ionity, un joint venture între mai mulți producători, de la 1.5000 la 7.000 de puncte de încărcare până în 2025.

Sursa Foto: Pexels.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *