Autostrada Brașov-Bacău (A 13) : Contractul pentru finalizarea studiului de fezabilitate poate fi semnat cu proiectantul Consitrans/Nu au fost depuse contestații

DN 1 ieșire spre Făgăraș Sursa Foto : CNAIR

CNAIR va semna cu proiectantul Consitrans contractul pentru finalizarea studiului de fezabilitate al Autostrăzii A 13 Brașov-Bacău pentru că nu au fost depuse contestații. Miercuri, 15 mai 2024, la câteva zile de la expirarea termenului legal de 10 zile, calculat de la data de 1 mai, în SEAP și pe portalul Consiliului Național pentru Soluționarea Contestațiilor (CNSC) nu au fost înregistrate contestații conform verificărilor Economedia. Proiectul Autostrăzii A 13 Brașov-Bacău a fost transferat prin Ordin al Ministrului Transporturilor de la CNAIR (Compania de Drumuri) la CNIR, noua companie care va implementa investițiile pentru Autostrăzi și Drumuri Expres.

Proiectantul Consitrans a câștigat contractul pentru finalizarea studiului de fezabilitate al Autostrăzii A 13 Brașov-Bacău, a anunțat pe, 30 aprilie 2024, directorul general CNAIR, Cristian Pistol. A treia licitație pentru finalizarea proiectării preliminare a fost lansată în urmă cu un an, iar desemnarea s-a făcut după aproape o jumătate de an de amânări.

,,Am desemnat câștigătorul pentru contractul necesar finalizării Studiului de Fezabilitate al Autostrăzii Brașov-Bacău ! După semnarea contractului, CONSITRANS SRL va avea la dispoziție 81,2 milioane de lei (fără TVA) și maximum 24 de luni pentru completarea acestui Studiu de Fezabilitate. Autostrada Brașov – Bacău va avea o lungime estimată de 164 km și va asigura o nouă legătură între Moldova și Transilvania .” – Cristian Pistol, pe 30 aprilie 2024.

Sursa foto: Facebook/ Sorin Grindeanu

Cele trei oferte au fost depuse de proiectanții Consitrans, Mega Muhendislik și Explan.

„Proiectul autostrăzii Brașov – Bacău merge înainte ! 3 operatori economici au depus astăzi oferte pentru finalizarea Studiului de Fezabilitate necesar construcției A13:

– CONSITRANS SRL
– MEGA MÜHENDISLIK MÜŞAVIRLIK A.Ş.
– Asocierea EXPLAN SRL (lider) – DP CONSULT SA – TEKFEN MÜHENDISLIK A.Ş. (TEKFEN ENGINEERING Co. Inc.)

Autostrada Brașov – Bacău va avea o lungime de aproximativ 164 km, iar câștigătorul va avea la dispoziție 24 de luni pentru finalizarea acestui Studiu de Fezabilitate”, spunea în mai 2023, șeful CNAIR, Cristian Pistol.

De la Sibiu (Boița) la Făgăraș constructorul Makyol este în etapa de proiectare pentru toate cele 4 loturi ale secțiunii de 68 km., iar de la Făgăraș la Brașov, Search ar trebui să predea studiul de fezabilitate până la sfârșitul anului (contract mult întârziat).

Comentarii

 1. Minunat,
  Senzational CNIR!
  Cu Consitrans in frunte,
  Obtineți amânări multe!
  La multi ani fericiți,
  Ca pe altii nu găsiți!😵

 2. Consitrans = Search (pseudo)Corporation 2.0 = aceeasi mizerie!
  Nu va exista in urmatorii 15 ani aceasta autostrada.
  Daca va face ceva legat de proiect, Consitrans va semna doar aditionale de prelungire a termenului de livrare si in final va spune ca nu mai poate acoperi costurile, apoi va pleca acasa dupa ce vor fi mancat cele 80 de mil de lei sau cat au licitat.
  Jaf pe bani publici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *