Autostrada București Nord : chinezii au transmis CNAIR prima factură pentru lucrări la nodul rutier de la Afumați. Cursă contra cronometru pentru legătura între DN 2 și Autostrada A3 București-Ploiești

Autostrada A 0 București Nord lot 3 China mai 2024

Constructorul lotului 3 al Autostrăzii A 0 București Nord a transmis CNAIR prima factură pentru lucrări executate la nodul rutier de la Afumați (DN2). Factura de 11,7 milioane lei, conform datelor publice CNAIR,  acoperă lucrări din perioada aprilie-mai pentru lotul de 2 kilometri și pasajul rutier care se construiește peste DN 2, la Afumați, în Ilfov, între București și Urziceni. Dacă antreprenorul CCECC (China Civil Engineering Construction) finalizează lucrările la nodul rutier în decembrie 2024, conform angajamentului, atunci se va asigura legătura completă pe Autostradă între DN 1-Autostrada A 3 București-Ploiești și DN 2 București-Urziceni și se poate ridica, parțial și restricția de tonaj de pe A 0 (pe timpul zilei), implicit, pe Centura Bucureștiului (DNCB) traficul va fi mai fluent.

Contractul pentru proiectarea și execuția lotului 3 Afumați (DN 2) – Pantelimon (DN 3) a fost semnat în martie 2023 cu o firmă din China, atribuirea fiind posibilă pentru că procedura de achiziție și desemnarea câștigătorului s-au făcut anterior Ordonanței de Urgență (din 2021)  care interzice firmelor din China să participe la licitațiile publice ale Statului Român. Termenul de proiectare este de 12 luni și se calculează de la data de 22 mai 2023 după cum Economedia a explicat aici.

Autorizația de Construire a fost emisă pe 11 martie pentru lucrări pe 2,2 kilometri, legătura lotului 2 UMB (secțiunea muzeu de 9 kilometri dintre A 3 București-Ploiești și DN 2).

Imagini recente cu A 0 Nord -Nod Afumați au fost publicate pe Canalul YouTube Infrastructura România :

Pentru întreg lotul de aproape 9 kilometri chinezii de la CCECC au termen de execuție de 18 luni calculat de la data emiterii Ordinului pentru Începerea Lucrărilor. Descărcarea traficului în DN2 se va realiza printr-un sens giratoriu elipsă, cu asigurarea tuturor relațiilor. Lucrările vor începe în luna martie, iar termenul pentru finalizarea acestora este sfârșitul anului 2024”, a transmis în februarie 2024, directorul general CNAIR, Cristian Pistol (detalii aici)

Lotul 3 Afumați-Pantelimon (8,5 km.) se conectează la est cu lotul 4 UMB, Autorizația de Construire pentru viaductul Cernica fiind emisă la începutul lunii mai.

Comentarii

  1. Se pare ca fac și chinezii treaba buna. Să văd dacă se încadrează în termenii stabiliți. În caz contrar le cerem și noi factura pentru întârziere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *