UPDATE Autostrada Transilvania: CNAIR a deschis „ciotul” de autostradă dintre Târgu Mureş şi Ungheni / Grindeanu vorbeşte despre „rezultate concrete”, deşi e ministru de doar 10 zile

Autostrada Unirii A 8 prelungire desemnare constructori loturi PNRR noi termene 25 și 31 iulie Sursa Foto : Ministerul Transporturilor

UPDATE CNAIR a deschis astăzi „ciotul” de autostradă dintre Târgu Mureş şi Ungheni, tronsonul de pe A3 – Autostrada Transilvania având o lungime de doar 4,5 kilometri şi alţi 4,7 kilometri drum de legătură cu patru benzi.

Circulaţia a fost deschisă la ora 14.00

AICI VIDEO de la deschiderea circulaţiei

„Astăzi se deschide circulația pe autostrada Târgu Mureș-Ungheni. Vorbim de 4,5 kilometri care au profil de autostradă și 4,7 kilometri la profil de drum național cu două benzi pe sens. Rezultate concrete! Nu festivism!” a scris Grindeanu pe pagina sa de Facebook, deşi nu are nici măcar două săptămâni de când este ministru al Transporturilor. Comentariul lui Grindeanu a fost rapid taxat, cu un val de ironie despre „performanţa” celor aproape două săptămâni de mandat.

Pe traseu sunt construite trei poduri şi pasaje pentru segmentul de autostradă şi alte şase poduri pe drumul de legătură. Contractul cu Strabag a fost semnat în mai 2020 pentru 192 milioane lei şi termen de execuţie 18 luni (primăvara 2022). De la Târgu Mureş la Cluj Napoca nu se va circula pe autostradă completă pentru că lipseşte „lotul Straco”, tronsonul de 16 kilometri dintre Câmpia Turzii şi Cheţani, segment care, cel mai probabil nu va fi terminat mai devreme de 2 ani.

Primul contract pentru Autostrada Transilvania (traseul iniţial Braşov – vama Borş) a fost încheiat cu antreprenorul Bechtel în decembrie 2003 şi reziliat în 2013, apoi CNAIR a scos la licitaţie segmente din A3, pentru lotul Târgu Mureş – Ungheni semnând un nou acord cu asocierea Lemacons – Vega în 2015 pentru ca, un an mai târziu, să rezilieze şi al doilea contract.

Prin deschiderea lotului Târgu Mureş – Ungheni, CNAIR ajunge la aproape 35 de kilometri de autostradă în 2021 (în 2020 s-au deschis 54 de kilometri, potrivit INS respectiv, 62 conform CNAIR).

Sursa Foto : Ministerul Transporturilor

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *