VIDEO Autostrada Transilvania: Tronsonul Târgu Mureş – Ungheni a ajuns la un stadiu fizic de execuţie de 57%. Segmentul de 9 km ar urma să fie deschis până la sfârşitul anului

A 3 Târgu Mures

Lotul de autostradă Târgu Mureş – Ungheni, singurul tronson din Autostrada Transilvania care ar putea fi deschis până la sfârşitul anului, a ajuns la un stadiu fizic de execuţie de 57%, potrivit raportului de progres pe care l-a publicat astăzi Compania de Drumuri. Tronsonul are o lungime totală de 9 kilometri, din care 4,5 km autostradă şi 4,7 km drum de legătură cu patru benzi. Antreprenor este compania Strabag din Austria care are termen oficial 2022 pentru recepţia finală, însă punerea în funcţiune se poate face mai repede dacă sunt îndeplinite condiţiile de siguranţă rutieră.

În videoclipul pe care l-a publicat CNAIR se observă că mai este de lucru la structuri, pasaje şi bretelele de descărcare, iar platforma autostrăzii este în mare parte asfaltată.

LINK VIDEO

Eventuala deschidere a acestui lot de autostradă nu înseamnă că de la Târgu Mureş la Cluj Napoca se va putea circula pe autostradă completă, pentru că lipseşte segmentul „Straco” lotul de 16 km reziliat şi relicitat dintre Cheţani şi Câmpia Turzii unde stadiul fizic este de sub 40%.

Captură foto CNAIR

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *