Avertismentul președintelui Microsoft: Romanul „1984” al lui Orwell ar putea să devină realitate în 2024

viitor, inteligenta artificiala, creier, computer Sursa foto: Pixabay

Viața așa cum este descrisă în cartea „1984” a lui George Orwell „ar putea să devină realitate în 2024” dacă autoritățile nu protejează cetățenii în fața inteligenței artificiale, a avertizat președintele Microsoft, potrivit BBC.

Într-un interviu acordat publicației, Brad Smith a spus că va fi „dificil să prindem din urmă” tehnologia care avansează rapid.

„Dacă nu adoptăm legile care vor proteja publicul în viitor, tehnologia ne va lua fața și va fi foarte dificil de prins din urmă”, a spus Smith.

„Îmi amintesc în permanență de lecțiile lui George Orwell din cartea sa, 1984. Știți că povestea era despre un guvern care putea vedea tot ceea ce făcea toată lumea și putea auzi tot ceea ce toată lumea spunea tot timpul. Ei bine, nu s-a întâmplat în 1984, dar, dacă nu suntem atenți, s-ar putea întâmpla în 2024”, afirmă Smith.

În anumite părți ale lumii, realitatea ia din ce în ce mai mult forma science-fiction, a adăugat el.

Președintele Microsoft a avertizat cu privire la ambiția Chinei de a deveni lider mondial în inteligență artificială până în 2030.

În 2019, China a depășit SUA la numărul de brevete garantate de instituțiile academice pentru inovație în tehnologiile AI.

54% din cele 770 de milioane de camere CCTV din lume se află în China, potrivit cercetărilor efectuate de Comparitech.

Există îngrijorări la nivel mondial cu privire la utilizarea din ce în ce mai mare de AI de către China pentru a-și monitoriza cetățenii.

Sursa foto: Pixabay

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *