Babeș-Bolyai, în topul universităților românești din domeniul Business&Economics în cea mai nouă ediție a clasamentelor Times Higher Education după domenii de studiu / ASE București, abia a treia universitate românească

UBB Cluj site Universitatea Babes Bolyai Foto: UBB Cluj (Sursa: site oficial Universitatea Babes Bolyai)

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca are cel mai puternic punctaj în domeniul Business&Economics, în ultima ediție a clasamentelor Times Higher Education după domenii de studiu. Este urmată de Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași, în timp ce Academia de Studii Economice din București se regăsește abia pe locul trei dintre universitățile românești. Clasamentul este completat de Universitatea Lucian Blaga din Sibiu.

501-600 – Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca

Analize Economedia

software, calculator, IT
CV locuri de munca job
MixCollage-21-Dec-2024-07-15-PM-1798
economie 2024
grafic crestere dreamstime
tranzactii calcula fuziuni
locuinta constructii bricolaj
salariu, bani, lei
turcia, ankara, steag, flag, drapel, istanbul, alegeri
bani, lei, bancnote, cash, numerar
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR

601-800 – Universitatea Al. I. Cuza din Iași

801+ – ASE București

801+ – Universitatea Lucian Blaga din Sibiu

Pe primele trei locuri în clasamentul global se numără MIT, Stanford University, Oxford University.

În clasamentul de anul trecut, Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași se afla pe locul 1 dintre universitățile românești, urmată de Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca și de ASE București, în timp ce universitatea din Sibiu nu era inclusă în top.

Cu toate acestea, în acest an, toate universitățile românești incluse în acest clasament se regăsesc abia în partea a doua a topului, care cuprinde 870 de universități din lume, față de 794 de anul trecut.

Clasamentul evaluează universitățile în funcție de performanța lor în următoarele discipline: afaceri și management, contabilitate și finanțe și economie și econometrie.

La nivel mondial, Institutul de Tehnologie din Massachusetts (MIT) își păstrează primul loc față de anul trecut, în timp ce Universitatea Tsinghua din China, urcând cu trei locuri până pe locul opt, este singurul nou intrat în top 10.

Există doar două noi intrări în top 20 – Universitatea Peking, China, care a urcat cu șapte locuri, până pe locul 15, și ETH Zurich, Elveția, care a urcat cinci locuri până pe locul 16.

Dincolo de primele 20, SUA rămâne predominantă, dar și alte țări, precum Coreea de Sud, Elveția și Australia, s-au îmbunătățit. De exemplu, Universitatea Yonsei (campusul din Seul) urcă cu 34 de locuri pe locul 44, Universitatea din Zurich urcă cu cinci locuri până pe locul 42, iar Universitatea din Melbourne se ridică cu opt locuri pe locul 35.

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca are cea mai puternică prezență, dintre universitățile românești, în clasament, cu apariții în nouă dintre cele 11 rankinguri publicate marți, scrie EduPedu. Prezența instituțiilor românești de învățământ superior este din nou una marcată de apariții preponderent în jumătatea inferioară a clasamentelor: universități din țară apar doar de două ori în prima jumătate a listelor THE pentru 2023. La polul opus, în cazul unui domeniu de studiu – Dreptul – nu este prezentă nicio universitate din România.

În clasamentul QS internațional al universităților, după domenii de studiu, doar ASE și UBB reprezintă România la specializarea Economie.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: