Beijingul stimulează Manus, un startup de inteligenţă artificială, în timp ce China caută următorul DeepSeek, cu potenţialul de a răsturna ordinea tehnologică globală

deepseek, china, ai, inteligenta artificiala, ia, tehnologie, tech, start-up chinezesc Sursa foto: Silas Stein / DPA / Profimedia

Start-upul chinez de inteligenţă artificială Manus a înregistrat joi asistentul său AI destinat pieţei din China, care a fost prezentat pentru prima dată într-o emisiune difuzată de mass-media de stat, subliniind strategia Beijingului de a stimula companiile autohtone de inteligenţă artificială care sunt deja apreciate în străinătate, informează agenția de știri Reuters.

De când DeepSeek din China a şocat industria din Silicon Valley prin lansarea unor modele de inteligenţă artificială comparabile cu cele ale concurenţilor săi americani, dar dezvoltate la o fracţiune din costurile acestora, investitorii chinezi se află în căutarea următorului start-up autohton care are potenţialul de a răsturna ordinea tehnologică globală.

Unii spun că acest start-up revoluţionar ar putea fi Manus. Compania chineză a devenit virală pe reţeaua de socializare X în urmă cu câteva săptămâni atunci când a lansat ceea ce pretindea a fi primul agent AI general din lume, capabil să ia decizii şi să execute sarcini în mod autonom, cu mult mai puţine solicitări necesare în comparaţie cu chatbot-urile AI precum ChatGPT şi DeepSeek.

Analize Economedia

criza de ouă din SUA
2265634-800x534
retea electrica - Transelectrica
digitalizare, calculator, cod, programare
statele unite, sua, washington, china, beijing, putere, geopolitica, razboi economic comercial, sanctiuni economice
antreprenoare, femeie, business, tech
tineri joburi IUF- The International University Fair
parc nufarul
economie razboi bani
romania germania
concedieri dreamstime
industrie forta de munca somaj industrial uzina fabrica manufactura muncitor muncitor necalificat
blindate, armata, militar
Bugetul familiei, bani
dambovita arena aci
afacere semnare contract pexels
șantier aeroport craiova
costuri, cladiri, birouri, angajati
software, calculator, IT
CV locuri de munca job
MixCollage-21-Dec-2024-07-15-PM-1798
economie 2024
grafic crestere dreamstime
tranzactii calcula fuziuni
locuinta constructii bricolaj
salariu, bani, lei
turcia, ankara, steag, flag, drapel, istanbul, alegeri
bani, lei, bancnote, cash, numerar
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic

Beijingul dă acum semne că va sprijini lansarea Manus în China, ca răspuns la succesul înregistrat de DeepSeek. Postul naţional de televiziune chinez CCTV a dedicat joi pentru prima dată o emisiune TV start-upului Manus, difuzând un videoclip despre diferenţele care există între agentul AI creat de Manus şi chatbot-ul AI dezvoltat de DeepSeek.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

- articolul continuă mai jos -

Guvernul municipal din Beijing a anunţat joi că o versiune chineză a unui produs dezvoltat anterior de Manus, un asistent AI numit Monica, a finalizat înregistrarea necesară pentru aplicaţiile AI generative în China, eliminând un obstacol important de reglementare.

Autorităţile de reglementare chineze solicită ca toate aplicaţiile de inteligenţă artificială generativă lansate în ţară să respecte reguli stricte, concepute parţial pentru a se asigura că aceste produse nu generează conţinuturi considerate sensibile sau dăunătoare de către puterea de la Beijing.

Săptămâna trecută, Manus a anunţat un parteneriat strategic cu echipa din spatele modelelor Qwen AI ale gigantului tehnologic Alibaba.

Această iniţiativă ar putea consolida lansarea pe piaţa internă a agentului AI creat de Manus, care este disponibil în prezent doar pentru utilizatorii cu invitaţii codate şi pentru care există o listă de aşteptare de 2 milioane de persoane, potrivit startup-ului chinez.

Comentarii

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.