Biden denunţă drept „scandaloasă” decizia Rusiei de a suspenda Acordul de Istanbul privind exportul cerealelor ucrainene

Redacția oct. 30, 2022 0 comentarii
joe biden, presedinte american, sua, statele unite, casa albă, washington

Preşedintele american Joe Biden denunţă drept „scandaloasă” decizia Rusiei de a suspenda Acordul de la Istanbul privind exportul cerealelor ucrainene, vital în aprovizionarea alimentară mondială, relatează AFP, citată de Agerpres.

„Este pur şi simplu scandalos. Nu aveau niciun motiv să facă asta”, a declarat Joe Biden după ce a votat antricipat în alegerile de la jumătate de mandat, în fieful său din Wilmington, în Delaware (est).

Rusia a anunţat sâmbătă că-şi suspendă participarea la acest acord, în urma unui atac cu dronă care a vizat sâmbătă dimineaţa Flota rusă la Marea Neagră, cu cartierul general în Golful Sevastopol, în Crimeea anexată.

Rusia foloseşte „alimentaţia ca armă”, a denunţat un purtător de cuvânt al Consiliului Securităţii Naţioanle (NSC) de la Casa Albă, denunând această decizie a Moscovei.

„Rusia încearcă încă o dată să folosească războiul pe care l-a iniţiat ca pretext pentru a se servi de alimentaţie ca de o armă, ceea ce afectează în mod direct ţări aflate la nevoie şi preţuri ale unor mărfuri alimentare în întreaga lume şi exacerbează crize umanitare deja grave şi insecuritatea alimentară”, a denunţat, într-un comunicat, Adrienne Watson.

Sursa foto: Wikimedia Commons - Flickr / Gage Skidmore

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *